İstihdam seferberliğine bir destek de Bursa'dan!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ve Karacabey Ticaret Borsası iş birliğiyle Karacabey Kaymakamlığı himayelerinde düzenlenen 'İstihdam Seferberliği ve İşverene Sağlanan Teşvikler' toplantısı yapıldı.

EKONOMİ, 14 Mart 2017 Salı, 11:36
İstihdam seferberliğine bir destek de Bursa'dan!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile birlikte Meslek Yüksek Okulu Müdür vekili, Vergi Dairesi Müdiresi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Meslek Lisesi Müdürleri ile çok sayıda oda ve borsa üyesi ile iş adamları katıldı. Konuşmasında 2016'nın zor bir yıl olduğunu ancak her şeye rağmen birlik ve beraberlik içerisinde hepsinin geçmişte kaldığını ifade eden Güncü, artık geleceğe bakmak gerektiğini vurguladı. Yapılması gereken en önemli hamlenin 'üretim' olduğuna dikkat çeken Güncü, "Ekonomik faaliyetler içerisinde üretim çok önemli bir yer tutmaktadır. Üretmek; yeni yatırım, yeni pazarlara mal satmak ve yeni istihdam ile birlikte daha çok kalkınma demektir. Ve tabii ki üretim için her durumda çalışana ihtiyaç vardır. Son dönemde istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönündeki reformları çok yerinde buluyoruz. İş dünyası olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağından şüphemiz yok" diye konuştu.

"DAHA ÇOK ÇALIŞMA, ÜRETME, İSTİHDAM SAĞLAMA PEŞİNDEYİZ"

Başlatılan istihdam seferberliğinde Karacabey'in de yerini alacağını söyleyen Güncü sözlerini şöyle noktaladı: "Sorumluluktan hiçbir zaman kaçmayan bizleri yeni bir sorumluluk daha bekliyor. Önemli bir üretim üssü durumunda olan Karacabey'imiz istihdam seferberliğinde yerini alacaktır. Özellikle işsizlik oranlarımızı süratle aşağı çekmek için işgücü alımlarımızı hemen başlatmalıyız. Biz artık önümüze bakarak daha çok çalışma, üretme, ihraç etme, istihdam sağlama peşindeyiz. Bunu daha öncede olduğu gibi yeni başarı hikayeleri ile birlikte gerçekleştireceğiz." Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan da istihdam seferberliğinde Karacabey'in de var olmasını istediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İş gücü piyasasına sağlanacak her katkının ekonomiye büyük bir hareket getireceğini belirten Bertan, herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

"YÖNETEN DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI ÜRETEN EKONOMİDİR"

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da istihdam seferberliğine kayıtsız kalmayan KTSO ve Karacabey Ticaret Borsası'nı tebrik etti. Özkan şunları söyledi: "Yöneten bir demokrasinin olmazsa olmaz şartı üreten bir ekonomidir. Ekonomi sağlam ayaklar üzerine oturduğu zaman ülkenin yönetim noktasında hiçbir zafiyeti olmaz. Bu aşamada da istihdamın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu seferberliğe başta Bursa sonra ilçemizdeki oda ve borsaların olumlu cevap vermesi, gayret göstermesi çok önemli bir adımdır. Umarım birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye devam ederiz."

"KARACABEY TARİH BOYUNCA ÜRETEN BİR ŞEHİR VE ÜRETİMİN MERKEZİ OLMUŞ"

Toplantının açılış konuşmaları bölümünde değerlendirmelerde bulunan Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise, "Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ticaret Borsamızın değerli başkanları, İlimizden ilçemize teşrif eden değerli müdürlerimiz, değerli hazirun. Öncelikle sizleri saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Karacabey tarih boyunca üreten bir şehir ve üretimin merkezi olmuş. Dolayısıyla da her zaman istihdama katkı sağlamış bir şehir. Tarih boyunca üreten bu şehir inşallah tarihin en büyük istihdam seferberliğine gerekli desteği verecektir. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bilgilendirme toplantısına geçildi. Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu yönetiminde KTSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen tarafından konuklara destekler ve teşvikler konusunda bilgilendirme yapıldı.

"KARACA'DAN ARTI İSTİHDAM TEŞVİKİ SUNUMU"

SGK İl Müdürü Erhan Karaca 'Artı İstihdam Teşviki' ile ilgili yaptığı sunumda, Sosyal Güvenlik Mevzuatındaki değişikliklere dair bilgiler verdi. Karaca, "27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de 6770 sayılı kanun yayınlandı. Yayınlanan bu kanunla birlikte Ocak ayı içinde sigorta primleri ertelendi. 2016 yılı Aralık, 2017 Ocak ve Şubat primleri, 2017 Ekim, Kasım, Aralık aylarına ertelendi. 6770 sayılı kanunla birlikte önemli bir değişiklik daha yapıldı. 9 Ocak'a kadar borçlarını yapılandıran işverenlerin taksitlerini ödemeleri gerekiyordu. Bunları ödeyemeyenler için peşin ya da taksitli ödemelerin 2017 Mayıs sonuna kadar ödenmesi halinde yapılandırma durumları bozulmayacak" şeklinde konuştu.

"İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMININ İŞVERENE KATKISI"

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de işbaşı eğitim programını katılımcılara anlattı. İşbaşı eğitim programını kısaca 'işi iş başında öğrenmek', 'işi pratikten öğrenmek' şeklinde tanımlayan Türkmen şöyle konuştu, "İşbaşı eğitim programı iş veren için birçok fayda sağlıyor. İşverenlere; işe alacakları kişinin mesleki gelişimini gözlemleme, herhangi bir maliyet olmadan potansiyel eleman yetiştirme, teşviklerden yararlanarak istihdam maliyetini düşürme ve katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşürme gibi avantajlar sunuyor. Programdan; 5510/4/a kapsamında en az iki çalışanı bulunan ve İŞKUR'a kayıtlı işverenler, kamu kurum kuruluşlarının payının yüzde 50'nin altında olduğu iktisadi teşekküller, dernekler, vakıflar, ticaret ve sanayi odaları, sendikalar faydalanabilir."

Toplantı sonrasında Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan tarafından SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen'e günün anısına Türk Bayrağı takdim edildi.

"İŞKUR HİZMET NOKTASI AÇILDI"

Öte yandan toplantı öncesinde Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasında, 'İşkur Hizmet Noktası' açılışı konuklar eşliğinde yapıldı. Karacabey TSO olarak yeni yatırımları arttırmak amacıyla KOSGEB işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları" na ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Naci Güncü, İşkur Hizmet Noktası ile de Karacabeyli işletmelerin ilgili teşviklerden faydalanma düzeyini arttırmak için çalışılacağını ifade etti.

SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...