İşte Kleopatra'nın güzellik sırları

Güzellik denince akla gelen ilk isimlerden olan Kleopatra'nın bakım sırlarını merak ediyor musunuz? Cildine, saçlarına, yüzüne özen gösteren Kleopatra bunları yaparken doğanın şifalı gücünden yararlanmış. İşte Kraliçe Kleopatra'nın güzellik sırları.

SAĞLIK, 01 Şubat 2018 Perşembe, 10:58
İşte Kleopatra'nın güzellik sırları

Süt banyosu

Kleopatra'nın banyo suyunu hazırlarken eşek sütü, bal ve badem yağı kullandığı biliniyor. Bu muhteşem banyoyu hazırlamak için 3 bardak sütü, yarım bardak bal ve 5 yemek kaşığı badem yağı ile iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sıcak banyo suyuna bu karışımı ekleyin.

Üzümlü cilt maskesi

Kelopatra'nın parlak yüzünün sırrı üzümde. Maskeyi hazırlamak için bir avuç yeşil üzümü iyice ezin ve üzerine iki kaşık bal ekleyin. Önceden sabunlayıp temizlediğiniz yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar beklettikten sonra güzelce durulayın.

Deniz tuzu

Kleopatra da ılık süt banyolarından sonra tüm vücudunu deniz tuzu ile ovarak cildinin daha taze, yumuşak ve canlı gözükmesini sağlardı.

Gül suyu

Cildi nemlendiren ve besleyen gül suyu Kleopatra'nın favori bakım ürünlerinden! İster yüzünüze spreyle püskürtün ister pamukla uygulayın. Gül suyu yüzünüzün tazeliğini korumanıza yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi

Milattan önce 60 yılı civarında, Kleopatra elma sirkesinin faydalarından haberdardı. Bugün kan dolaşımını artırdığını ve cildin pH dengesini sağlamaya yardımcı olduğunu bildiğimiz elma sirkesi, o yıllarda da yüz temizlerken kullanılırdı.

Dudaklara aşıboyası, gözlere sürme

Meşhur Kleopatra makyajının püf noktaları; katı yağ ile karıştırılmış aşı boyası ile hazırlanan parlak ruj ve gözleri daha büyük, daha koyu gösteren muhteşem sürme.

Tırnaklara kına

Kına tırnakları besliyor, güçlendiriyor ve kendine özgü kırmızı rengiyle boyuyor. Kleopatra da ellerini ve ayaklarını güzelleştirmek için kınadan yararlanmış.

Bal maskesi

Kleopatra 39 yaşında öldü ama efsaneler onun her zaman ne kadar genç ve taze göründüğünü anlatıyor. Bu görünüm için bal maskesi uyguladığı biliniyor.

Saç bakım maskesi

Kleopatra'nın dillere destan parlak ve sağlıklı siyah saçlarının sırrı, bal ve badem yağıyla uyguladığı maskede.

Kleopatra'nın yüz kremi

Kraliçe'nin güzellik alışkanlıklarını araştıran uzmanlar, ideal Kleopatra kremi için bir tarif öneriyor. Bu tarife göre; iki büyük kaşık balmumunu bir tavada ısıtın, iyice eriyince 2 yemek kaşığı aloe vera suyu, 4 damla gül yağı ve 1 yemek kaşığı badem yağı ilave edin. Krem karışımını cam bir kaba alın ve soğuyunca buzdolabında saklayın. Bu kremi bir hafta içinde kullanmak gerekiyor.

Kaynak : kadinvekadin.net

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...