İşte kansere şifa olan çay

Rize'de yaşayan 72 yaşındaki Turgut Terzioğlu, 27 yıl önce yakalandığı bağırsak kanserini kombu çayı ile yendiğini iddia ediyor.

SAĞLIK, 18 Mayıs 2017 Perşembe, 15:57
İşte kansere şifa olan çay

Ziraat mahallesinde yaşayan Turgut Terzioğlu, 1963 yılında ÇAYKUR'da bakım onarım müdürü olarak başladığı işinden 1989 yılında emekli olduktan sonra bağırsak kanseri hastalığına yakalandı. Uzun zaman hastalığına çare ararken yaptığı araştırmalar sonucu çay mantarı denilen Kombu Çayı'nın (Kombucha) kansere iyi geldiğini duyan Terzioğlu, doktorların belirli bir aşamaya gelen kanser için tedavi önerilerini reddederek öğrendiği şekilde kombu çayı tedavisine başladı. Terzioğlu, uyguladığı bu tedavi ile 5 ayda hastalığı yendiğini söyledi. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Terzioğlu, "Bu kanser babamda da bende de vardı. Kanseri doğal yöntemlerle yenmek için araştırmalar yaptım. Kombu çayını duydum, nasıl hazırlandığı ile ilgili kitaplar temin ettim. Sonra anlatıldığı şekilde tedaviye başladım. 5 ayda kanserden bir eser kalmadı. Daha sonra yakın çevreme de bu çaydan hazırlamaya başladım. onlarda fayda gördü. Kim ararsa arasın hiçbir maddi yardım talep etmeden insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi. 

Terzioğlu, bakteri ve mayalardan oluşan çayın önemli içeriğinin 'Kombucha' denilen çay mantarının oluşturduğunu ifade ederek "Doğu Asya'da ilk olarak kullanılmış. Oradan dünyaya yayılmış. Mantar, jelatine benzer bir zardan oluşur. Kombucha mantarı çay ve şekerden oluşan besleyici bir solüsyonun içinde yaşar ve bu sıvı içinde sürekli olarak ürer. Mantarımsı tabaka çayın bütün yüzeyine yayılır ve daha sonra kalınlaşır. Kombu Çayı, ilaç olarak kullanılan fermente edilmiş bir çay çeşididir. Yeşil veya bizim Rize çayından yapılabilir" ifadelerini kullandı.  

SPOR
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşananlar Avrupa basınında
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan sa...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 31 bin 645'e yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin say...
BURSA
Bursa'da muhtarlık binasına saldırı
Bursa'nın İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi muhtarlık binasına, kimliği belirsiz kişi ya da kiş...
BURSA
Bursa'ya Osmangazi'den yeni nefes alanı
Osmangazi Belediyesi, depreme karşı dayanıklı konutları, geniş cadde ve kaldırımları, zemin+5 kat...
BURSA
Dündar: "Osmangazi'de 11 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması yapacağız"
Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Dündar yeni seçim ofisini kentsel dön...
BURSA
Bursa'da kaçak silah imalatçısına operasyon!
Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak silah imalatı yaparak satan şahıs, ekiplerin baskını ile yakalana...