İşte Bursa'nın yeni AVM'si!

Bursa'da Sur Yapı'nın 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği 'Marka' projesinin Alışveriş Merkezi kapılarını ziyaretçilerine açtı.

BURSA, 01 Haziran 2017 Perşembe, 15:45
İşte Bursa'nın yeni AVM'si!

Yapılan tesisin tam kapasite faaliyete girdiği zaman 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, hem Bursa hem de kendileri için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.
Sur Yapı'nın Ekart Gayrimenkul ortaklığı ile inşa ettiği Sur Yapı Marka AVM, 75 bin metrekare kiralanabilir alanda ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapıyor. 250 mağaza ile faaliyet gösterecek olan alışveriş merkezinde, 35 kafe ve restoran, bin 400 kişi oturma kapasiteli bir yeme-içme alanı ile geniş bir teras alanı bulunuyor. Rezidans ve home-ofis bloklarının da yer aldığı karma kullanımlı projenin parçası olan alışveriş merkezinde, bin 800 araç kapasiteli bir otopark da ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Uludağ manzaralı 373 rezidans dairesinin inşaat ve satışının ise devam ettiği bildirildi.

"Bursa'da son derece iyi ağırlandık"
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, açılış öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bursa ve bizim için önemli bir yatırımdı. Bursa'nın ihtiyaçlarını araştırdık. Dinamizmini ve kapasitesini ölçtük, biçtik. Bu yatırımın doğru olduğunu ve Bursa'nın buna ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İstanbul'dan gelen bir yatırımcı olarak Bursa'da son derece iyi ağırlandık. Her türlü sorun ve problemlerimizde biz yardımcı olundu" dedi.

"Yüzde 85 oranında doluluk sağladık"
Alışveriş merkezinin özelliklerini aktaran Elmas, "230 bin metrekare büyüklüğe sahip alışveriş merkezimiz bulunmaktadır. 75 bin metrekarelik kiralanabilir. 250 mağazalık alanımız bulunmaktadır. Yüzde 85 oranında doluluk sağladık. İnşallah bugün kapılarımızı açıyoruz. Ramazan ayının bereketinden de faydalanmak istedik. Önümüzdeki aylarda protokolün katılımıyla birlikte resmi açılışımızı da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"3 bin kişiye istihdam sağlayacak"
650 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ifade eden Altan Elmas, sözlerini şöyle tamamladı:
"Büyük bir kısmı alışveriş merkezinden oluşuyor. 373 rezidans dairemiz bulunmaktadır. Onların da yüzde 75'ini sattık. Ağustos sonu gibi dairelerimizi de teslim edeceğiz. Bu tesis tam kapasite faaliyete girdiği zaman 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bugün 100 milyon dolarlık entegre fabrika yatırımında 200 kişi çalıştığını düşünürsek buranın çok büyük bir istihdam yuvası olduğu anlamına geliyor. Türkiye'de perakende sektörü önüne her zaman iyi bakar, Türkiye'nin genç bir nüfusu var. Bu nüfusun ihtiyaçları, arzuları ve beklentileri var. Bunun için perakende hatta gayrimenkul sektörü önümüzdeki 20 yıl dinamizmini koruyacaktır. Nilüfer Bursa'nın en gelişmiş ve potansiyeli en yüksek olan bölgesi olduğu için seçimimizi biz de ona göre yaptık. Alışveriş merkezi yatırımızla birlikte rezidans yatırımını birlikte planlamış olduk. 230 bin metrekarenin 50 bin metrekaresi konut, geri kalanı alışveriş merkezi olduğu için önceliğimiz de o oldu."
Konuşmanın ardından dualarla açılışı gerçekleştirilen alışveriş merkezine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

BURSA
Bursa'da bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor! Davul çalan kendini başka ilçede buluyor
Bursa'da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, 'tokat yediği', aklını kaybettiği ve ...
DÜNYA
AB Konseyi, Ukrayna'ya 5 milyar euroluk ek askeri desteği onayladı
Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Avrupa Barış Fonu kanalıyla Ukrayna'ya 5 milyar euro ilave askeri de...
SAĞLIK
Göz torbalarını artık taşımayın
Ünlülerin göz doktoru olarak tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, yüze yorgunluk ifadesi veren ve yaşlı...
SAĞLIK
Bahara karnınızı gererek girin!
Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, yaklaşan bahar mevsimi öncesi dönemsel olarak ...
EĞİTİM
Başkan Eren'den gençlere altın öğütler
Mudanya Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide gençlerle buluşan Yarına Şans Ver Kulübü (YASAV) Ba...
GÜNDEM
MİT'ten Irak'ta PKK/KCK'ye ağır darbe
MİT, PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğu Kadın Genel Sorumlusu Bişeng Brüsk kod Rojda Bilen'i Süleyma...