İnstagram gezginleri! İşte paylaşım için 8 harika yer!

Bu 8 manzarayı Instagram'da paylaşırken filtre vermenize gerek kalmayacak.

YAŞAM, 09 Şubat 2018 Cuma, 12:11
İnstagram gezginleri! İşte paylaşım için 8 harika yer!

Ülkemiz tarihi ve doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir coğrafya. Ege'den Güneydoğu'ya, Güneydoğu'dan Karadeniz'e her şehrimizde birbirinden güzel kareler çekebileceğiniz yerler var. Bu şehirlere giderken yanınızda eskisi gibi ağırlık yapacak fotoğraf makinesi ve tripod götürmenize gerek yok; artık fotoğraf makinelerinin yerini 25 megapixel kamera çözünürlüğündeki telefonlar aldı.

'BİR DE BENİ TEK ÇEK' DİYECEĞİNİZ MANZARALAR

Ülkemiz insanları bilindiği üzere gezmeye düşkün, gittiği her yerde fotoğraf çeker ve en sonunda manzaraya karşı 'Bir de beni tek çek' derler. Tabii telefonu size uzattığında 'Orta tuşa basacaksın' diyenleri de unutmayalım.

Çekilen fotoğraflar ilk olarak, günümüzde oldukça popüler olan Instagram'a yükleniyor.

İşte Instagram'lık en güzel 8 yer:

AMASYA NEHRİ

Ahşap evlerin ve Amasya Nehri'nin oluşturduğu manzara, ziyaretçilerini büyülüyor. Türkiye'nin en önemli akarsularından olan Yeşilırmak da bu şehirden geçiyor.

KAPADOKYA

Ülkemizin en önemli turistlik bölgelerinden biri olan Kapadokya, fotoğraf düşkünü olan Instagram kullanıcılarının vazgeçilmezlerinden. Kayalara oyulmuş tarihi evleri, meşhur peribacaları ve olmazsa olmaz balon uçuşları yerli ve yabancı turistlerin gözdesi halinde.

ESKİ MARDİN

Meşhur manastırı, camileri, kiliseleri ve kaleleri, Mardin'in tarihi dokusunu oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında Instagram'da sık sık Mardin fotoğraflarına rastlayabilirsiniz.

İSHAK PAŞA SARAYI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 5 kilometre uzaklıkta yer alan İshak Paşa Sarayı, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en fazla yerli turist çeken mekanlarından biri.

KÜMBET YAYLASI

Giresun'da bulunan Kümbet Yaylası, Karadeniz'in en popüler yaylalarından biri. Yemyeşil doğasıyla büyüleyen Kümbet Yaylası'nın fotoğrafını Instagram'a atarken filtre vermenize gerek kalmayacak.

NEMRUT

Nemrut Dağı üzerinde bulunan 10 metre yüksekliğindeki heykeller, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindedir. Binlerce insan Nemrut Dağı'na gün doğumu ve gün batışını fotoğraflamak için gelir.

HASANKEYF

Hasankeyf, 12 bin yıllık tarihiyle binlerce kavime ev sahipliği yapmıştır. Bu antik kentte yaklaşık olarak 6 bine yakın mağara bulunuyor.

OTAĞTEPE

Sıra adına yüzlerce şiirler yazılan İstanbul'da. Eşsiz manzarasıyla tüm dünyanın ilgisini çeken İstanbul, Instagram fotoğrafçılarının vazgeçilmezlerinden. Müthiş boğaz manzarasını Otağtepe'den izleyebilirsiniz.

BURSA
Kontrolden çıkan traktör kaza yaptı: 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde yokuş aşağı inerken kontrolden çıkan traktörün kaza yapması sonucu ...
EKONOMİ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu.
BURSA
Bursa'da FETÖ'ye darbe! 4 kişi gözaltına alındı
Bursa'da FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 4 kişi güvenlik güçleri...
BURSA
Bursa'da hacze giden icra memuru ve avukatlar darp edildi
Bursa'da hacze giden 2 avukat ve 1 icra memuru darp edildi. Olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsav...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 34 bin 305'e yükseldi
İsrail'in 202 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34 b...
BURSA
Bursa'da tartıştığı yeğenini silahla yaralayan dayı tutuklandı
Bursa'nın İnegöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen silahlı kavgada dayı, yeğenini tab...