İncirlik Üssü'nde hareketleri saatler!

IŞİD ile mücadele kapsamında Suudi jetlerinin gelip gelmediği tartışmasının yaşandığı İncirlik Üssü'nde hareketli saatler yaşandı. Güvenlik güçleri ise Suudi jetlerinin geldiğini doğrulamadı.

GÜNDEM, 14 Şubat 2016 Pazar, 16:33
İncirlik Üssü'nde hareketleri saatler!
IŞİD ile mücadele kapsamında Suudi jetlerinin gelip gelmediği tartışmasının yaşandığı İncirlikÜssü'nde hareketli saatler yaşanıyor. ARABİSTANLI YETKİLİLER "UÇAKLAR GELDİ" DEDİ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun IŞİD ile mücadele kapsamında İncirlik Üssü'neSuudi Arabistan savaş uçaklarının geleceğini açıklaması üzerine gözler yeniden üsse çevrildi. Suudi Arabistan yetkililerinden de savaş uçaklarının üsse ulaştığı yönünde açıklamalar geldi.
 incirlik-ussu-nde-hareketli-saatler-8157585_x_300
İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE HAREKETLİ SAATLER İncirlik Üssü'nde öğle saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Üste rutin kargo uçaklarının iniş kalkışının yanı sıra öğle saatlerinde iki savaş uçağının peş peşe kalkması dikkat çekti. Üste çok sayıda kargo uçağının ise hangarların yanında hazır bekletildiği görüldü. GÜVENLİK KAYNAKLARI YALANLADI Güvenlik kaynakları ise, şu ana kadar İncirlik Hava Üssü'ne inen Suudi uçağı veya herhangi bir kara/hava aracının olmadığını açıkladı. Güvenlik birimleri, Suudi Arabistanlı bazı yetkililerin televizyonlarda Türkiye'nin İncirlikbölgesine Suudi Arabistan'a ait uçakların iniş yaptığına dair açıklamalarının yer aldığına dikkat çekerek, şu ana kadar İncirlik Hava Üssü'ne inen Suudi uçağı veya herhangi bir kara/hava aracının olmadığını açıkladı. Askeri kaynaklar, ayrıca angajman kuralları çerçevesinde Türkiye tarafına PYD/YPG mevzilerinin bulunduğu bölgelerden zaman zaman ateş açıldığından TSK'nın anında buna misliyle karşılık verdiğini kaydetti. Busabah da saat 10.00 sularında böyle bir olayın cereyan ettiği ifade edilerek, PYD/PKK mevzilerinden ateş açılması üzerine karşılık verildiği ve devam ettiği sürece de buna karşılık verileceği vurgulandı.
GÜNDEM
Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı yakalandı
Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü...
BURSA
Bursa'da dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı
Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anla...
GÜNDEM
FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten...
DÜNYA
İsrail, İran'a füze saldırısı başlattı
İsrail, İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi. İsrail'in İHA'lar ile İran'a saldırdığı bildi...
SİYASET
Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Ha...
SPOR
İsmail Kartal: "Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik"
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos maçında oyuncuların 2. golü bulamamanın str...