İmzayı attı, ilk sözünü söyledi! "Dev bir kulübe..."

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Paul Le Guen, yeşil-beyazlı kulüple sözleşme imzaladı.

BURSASPOR, 22 Haziran 2017 Perşembe, 12:42
İmzayı attı, ilk sözünü söyledi! "Dev bir kulübe..."

Bursaspor'un teklifini kabul eden Paul Le Guen, yeşil-beyazlılarla 2+1 yıllığına sözleşme imzaladı. 

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Guen, "Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada çok sıcak karşılandım. Büyük ve dev bir kulübe geldiğimin farkındayım, sizin de bunu bildiğimden emin olmanızı istiyorum. Ben bu baskıyla çalışmaya hazırım ve bunun için geldim. Bizim için ilk adım geçen sezondan daha iyi olmak olacak. İstenildiği gibi geçen bir sezon değildi. Ortaya daha iyi şeyler koymalıyız. lig tablosunun ilk kısmında yer bulabilirsek çok iyi olacak. Daha fazlasına ihtiyaç var ama taraftar desteğine kesinlikle ihtiyaç var. Taraftar olmadan olmaz. Kulüpte çalışan herkesin pozitif enerjisini takıma yansıtması gerekiyor. Buranın taraftarı çok özel bir taraftar büyük ve popüler bir taraftar. Ben de bu taraftarı mutlu etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ben de en az sizin kadar istekliyim şampiyonluk için. Ben hayalperest değilim gerçekçi bir adamım. İlk adımımız toparlanma adımı olacak. Büyük sözler söylemeden önce daha dikkatli olmak lazım. Siz ne kadar istekliyseniz ben de o kadar istekliyim. Gerçekçi bir şekilde güçlü bir kadro kuracağız ve en iyilerle rekabet edeceğiz.

EN İYİLERLE YARIŞACAĞIZ

Oyuncuları tanımak için kolları sıvadığını belirten Le Guen, "Gelir gelmez teknik ekiple toplantılara başladık. Transferler hakkında da konuştuk. Takımı tanımaya başladım. Kampa kadar belirli bir süre var ve çalışmalarımız sürecek. En iyilerle rekabet etmek için bir kadro kuracağız. Takımı güçlendireceğiz. Geçen sezonu 14. bitirmiş bir takım var. Bursaspor çok büyük bir kulüp yukarılara çıkmamız lazım ama bu 10 günde yapılabilecek bir şey değil. Futbolda mucizelere yer yoktur bu 10 günde olacak bir şey değil. Scout ekibimize güveneceğim onların raporları çok önemli benim de kendi tanıdığım oyuncular var bunların arasında bir karışım olacak. 2-3 oyuncu getirebileceğimi söyleyebilirim. Dün yaptığımız çalışmalar bununla ilgiliydi. Bunun planlamasını yaptık. Eğer burada başarı gelecekse birliğe ihtiyacımız var. Anahtar kelime birlik. Herkese ihtiyacımız olacak. Biz birlik olursak bunu başarabiliriz. Fransız oyuncular gelebilir. Toplantılardan sonra zaaflarımızı ve güçlü taraflarımızı belirlediğimizde olacak. Başarı için her şeyi yapacağım. Çalışmayı dört gözle bekliyorum. Pozitif ortam oluşturmak hepimizin görevi olacak" diye konuştu.

Transferde ismi geçen oyuncularla ilgili de konuşan Fransız çalıştırıcı, "Alex Song'la daha önce çalıştım çok iyi bir oyuncu, kararı vereceğiz. Ama isimlerden bahsetmek istemiyorum, ismi geçen tüm futbolcular kendini kanıtlamış oyuncular" sözlerini sarf etti.

Oynatmak istediği oyun anlayışıyla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Guen, "Öncelikle ben de istekli ve tutkulu bir futbol oynanmasını istiyorum. Topa ne kadar çok sahip olabilirsek ne kadar pozisyon bulursak o kadar iyi oluruz. Ama gerçekçi olmak zorundayız. Pas oyununun oynamak için buna uygun oyuncuları transfer etmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

GYAN'DAN VAZGEÇTİK

Törende açıklamalarsa bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, bazı menajerlerin araya girmesinden dolayı Asamoah Gyan transferinden vazgeçtiklerini belirtti.

BURSA
Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı
Osmangazili muhtarlar, mazbatalarını Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakam...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 33 bin 797'ye yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayı...
BURSA
Otomobilin çarptığı yaşlı adam yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu y...
BURSA
Başkan Bozbey: "5 yıl içerisinde alt yapısını tamamlamadığımız bölge kalmayacak"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel ...
BURSA
Bursa'da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir otomobil, bisikletli genç kıza çarptı. Sağlık ekiplerince hastaney...
BURSA
Bursa'da çalıntı motosiklet ile başka bir motosiklet çalan hırsız yakalandı
Bursa'nın Karacabey ilçesinin Eskisarıbey Mahallesi'nde bayramın ikinci günü yaşanan motosiklet h...