İftar sofraları Batum´da kuruldu

Büyükşehir Belediyesi´nin Balkanlar ile Kafkaslarda Müslüman azınlık arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek için düzenlediği iftar sofraları Batum´da da 1 ay boyunca kuruldu.

BURSA, 22 Haziran 2017 Perşembe, 02:43
İftar sofraları Batum´da kuruldu

Büyükşehir Belediyesi´nin Balkanlar ile Kafkaslarda Müslüman azınlık arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek için düzenlediği iftar sofraları Batum´da da 1 ay boyunca kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Batum´daki Türk Sokağı´nda 7 lokantada ücretsiz olarak binlerce Müslümana iftar verilerken, Batum'daki Ramazan coşkusuna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa protokolü de eşlik etti. Kadir Gecesi iftarını Gümülcine ve Üsküp´ten sonra Batum´da düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüzyıllar boyunca Osmanlı ile huzuru yaşayan Kafkaslara Türkiye olarak yine aynı huzuru yaşatmayı misyon edindiklerini söyledi.

Batum çarşı meydanındaki iftar yemeğine Bursa´dan tam bir çıkarma oldu. Türk işletmelerin yer aldığı ve Türk Sokağı olarak adlandırılan bölgede 7 ayrı lokantada verilen yemeğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Hüseyin Şahin, Muhammet Müfit Aydın ve Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Bursa ve Gürcistan´dan Müslümanlar katıldı.

Batum´daki iftar yemeğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mübarek Kadir Gecesi´ni bu yıl Gürcistan´ın Batum şehrinde geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Geçen yıl Üsküp, ondan önceki yıl da Gümülcine´de Kadir Gecesi´ni yaşadıklarını, bu yıl da Gürcistan´da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Altepe, Türk Sokağı Orta Camii önündeki tüm restoranlarda Müslümanlar için hayırseverlerin katkılarıyla iftar yemeği düzenlediklerini ifade etti.

Bursa´nın tüm coğrafyalardan göç alan bir kent olduğunu ve bu nedenle dünyanın her bir bölgesinde organizasyonlar düzenlediklerini vurgulayan Başkan Altepe, bu Ramazan Abhazya´dan Adige Cumhuriyeti´ne, Kafkasya´dan Azerbaycan´a, Dağıstan´dan Derbent´e kadar her yerde iftar sofralarının kurulduğunu anlattı. Dünyanın değişik bölgelerinde kurulan iftar sofralarının 1´er gün ile başladığını, 3-5 gün derken Ramazan ayının tamamına yayıldığını söyleyen Başkan Altepe, "Bu yıl da buradayız. Türk konsolosluğumuzla birlikte bu organizasyonu düzenliyoruz. Amacımız buradaki Müslümanlara sahip çıkmak. Onlara destek olmak. Yüzyıllar boyunca Osmanlı ile huzuru yaşadılar. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti ile aynı huzuru yaşatmak bizim görevimiz. Bunu misyon edindik. O nedenle bu tür faaliyetlerimize özel önem veriyor ve eksiksiz sürdürüyoruz. Bu akşam da onun bir parçası" dedi.

 

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...