İcra ve iflasta patlama yaşanıyor!

Adalet Bakanlığı verilerine göre son yıllarda icra ve iflas dosyalarında adeta patlama yaşanıyor. İcra dosyası 23 milyona ulaşırken, devam eden icra ve iflas davası sayısı da 15 milyona yükseldi.

EKONOMİ, 26 Şubat 2016 Cuma, 10:13
İcra ve iflasta patlama yaşanıyor!
Ekonomide her geçengün artan sıkıntılar nedeniyle vatandaş borcunu ödeyemiyor. Bu durum icra mahkemelerinin iş yükünü arttırdı. Yeni davaların yanı sıra geçmişten gelen sonuçlandırılamayan dosyalarda yığılma yaşanıyor. 15 MİLYON İCRA DAVASI Adalet Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaştığı son verilere göre icra dosyası sayısı 2014 sonu itibarıyla 23 milyonu aştı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nde (UYAP) günlük tutulan verilere göre sadece 2015'te icra dairelerine gelen icra (esas) ve iflas dosya sayısı 7 milyon 284 bin 101 olarak açıklandı. 2016'da 25 Şubat'a kadar icra mahkemelerine gelen dosya sayısı ise 646 bin 57 oldu. Görülmekte olan dava sayısı ise UYAP'ta 15 milyon 97 bin 9 olarak paylaşıldı.
11 MİLYON ARTTI Ekonomide yaşanan kriz yüzünden borcunu çeviremeyen vatandaş icra dosyalarıyla cebelleşiyor. Adalet Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaştığı bilgiler, 2004 yılında 8,9 milyon seviyelerinde olan İcra ve İflas Daireleri'ndeki dosya sayısının 2014 sonunda 23,8 milyonun üzerine çıktığını ortaya koydu. Bu rakamın 15,7 milyona yakını geçen yıldan devreden dosyalardan meydana gelirken geri kalanını ise yıl içinde açılan dosyalar oluşturdu. 2014 yılından 2015'e devreden dosya sayısı ise 17 milyonu aştı. 2010'da 14,5 milyon olan bu rakam 2005'te ise 6,3 milyon olarak kayıtlara girmişti. 7,3 MiLYON YENi DOSYA ULUSAL Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nde (UYAP) tüm mahkemelere gelen dosya sayıları anlık olarak tutuluyor. Bu da yargı üzerindeki iş yükünün anlık olarak izlenmesine imkan tanıyor. UYAP'tan geçmiş tarihlerle ilgili olarak da günlük veri akışı görülebiliyor. Buna göre İcra Dairelerindeki İcra (Esas) ve İflas Dosya Sayıları incelendiğinde bu kısma gelen dosya sayısı 7 milyon 284 bin 101 olarak gerçekleşti. Aynı yıl içinde çıkan dosya sayısı 7 milyon 410 bin 804 olarak ekranlara yansıdı. 2015'in son günü itibariyle derdest edilen (görülen) dosya sayısının ise 14 milyon 554 bin 233 olduğu görüldü.
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...
BURSA
Bursa'da düğün konvoyunda zincirleme kaza
Bursa'da düğün konvoyunda 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
DÜNYA
Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesin...
GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
EĞİTİM
Bursa'da '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu panel düzenlendi
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nin iş birliğinde gerçekleştirilen "...
BURSA
Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü! Olayın büyüklüğü dron ile havadan görüntülendi
Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. 2 apartman...