Havalar soğudu kediler villalarına çekildi

Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz sokak kedileri için oluşturulan villalarda hayatlarını sürdüren can dostlar, yoğun kar yağışının olduğu bu soğuk günlerde gün boyu yanan sobanın başında kış mevsiminin tadını çıkarıyor.

BURSA, 17 Ocak 2021 Pazar, 17:06
Havalar soğudu kediler villalarına çekildi

Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz sokak kedileri için oluşturulan villalarda hayatlarını sürdüren can dostlar, yoğun kar yağışının olduğu bu soğuk günlerde gün boyu yanan sobanın başında kış mevsiminin tadını çıkarıyor.


Osmangazi Belediyesi tarafından 114 dönümlük arazi üzerine kurulan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ndeki sahipsiz sokak kedileri, ev kedilerini bile kıskandıracak bir yaşam sürüyor. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en modern hayvan barınağı olma özelliğine sahip tesisteki 65 kedi, 25'er metrekare taban, 8 metre yüksekliğe sahip Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen iki villada yaşıyor.

Can dostlar, kendilerine ait villalarda göz kamaştıran bir yaşam sürerken, yılın ilk karının yağdığı bu soğuk günlerde üşümesinler diye de kış boyunca düzenli olarak soba yakılıyor. Sobaların yakılmasıyla birlikte villaların içi oda sıcaklığından daha sıcak hale geliyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokakta zor şartlar altında yaşayan bakıma muhtaç kedilere, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde barınma imkanı sunduklarını ifade ederek, "Barınmanın yanında tedavilerini de yaparak sağlıklarına kavuşmalarını ve son derece sağlıklı ve hijyenik şartlarda yaşamalarını sağlıyoruz. Barınağımızda yer alan iki kedi villasında, soğuk kış aylarında sıcacık bir yuva imkanı sunuyoruz. Bu villalarda sakat, gözü görmeyen ve yaşlı yaklaşık 65 kedimiz var. Bu kedilerimizin ter türlü bakımını yapıyoruz. Sokaktaki hayvanları toplayıp sağlıklarına kavuşturarak, aslında şehri de sağlıklaştırmış oluyoruz" dedi.


Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun da, villalarda kalan kedilerin daha sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına sobaları havalar ısınana kadar yakmaya devam edeceklerini söyledi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...