Hakan Çavuşooğlu'na sürpriz ziyaret

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa İlgen, Osman Bostancı ve Genel Müdür İsmail Acar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

SİYASET, 26 Ağustos 2017 Cumartesi, 12:00
Hakan Çavuşooğlu'na sürpriz ziyaret

Başkan Asa, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu'na başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette Çavuşoğlu'na, Marmarabirlik'in dünü, bugünü ve gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Asa, "Marmarabirlik'in geleceğini planlamaktayız. Gelecek için büyük önem taşıyan projelerimizin hazırlıkları devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda başvurusunu gerçekleştirdiğimiz AB destekli IPA hibe projesi ve Marmarabirlik'in yurtdışı marka destek programı olan Turquality kapsamına alınması konularında da sizlerin desteklerine ihtiyaç duymaktayız" dedi.
Asa ziyarette, zeytin üreticilerinin sıkıntılarına da işaret ederek, 2010 yılından bu yana afetlerden üreticilerin mağdur olduğunu bildirdi. Asa, "Zaman zaman yaşanan olumsuz mevsim şartları, üreticilerimiz için büyük kayıplara yol açıyor. Şubat aylarında don, mayıs ayında da çiçeklenme döneminde görülen uzun süreli yağışlar sebebiyle oluşan hasarın, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamına alınması için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. Bizlere vakit ayırarak üreticilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendiğiniz için 32 bin üretici ortağımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her zaman üreticinin yanında olmaya hazır olduklarını söyledi. Marmarabirlik'in bugünkü tabloya bakıldığında geçmişe göre çok daha iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Marmarabirlik hakkındaki memnuniyeti sahada üreticilerden de duyduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, Asa'nın TARSİM konusundaki talebini de değerlendirerek, üreticinin kazancının artması için don ve yağmur hasarının TARSİM kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...
BURSA
Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki İsmail 3 gündür kayıp!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor....
BURSA
Bursa'da domuz sürüsü şehir merkezine indi
Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş ...
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı.