Güzelleşmek için hayatınızı karartmayın

Güzellik uzmanları, Diyarbakır'da sağlık ekibi çalıştırıp alanında uzman kişiler yerine, kaçak yollarla hizmet veren güzellik merkezlerini tercih eden vatandaşların vücutlarında oluşan kalıcı hasarlar nedeni ile hayatlarının karardığını söyledi.

SAĞLIK, 28 Kasım 2017 Salı, 10:53
Güzelleşmek için hayatınızı karartmayın

stenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı çözümü olan lazer ve epilasyon yöntemi Diyarbakırlı bayan ve erkeklerden yoğun ilgi görüyor. Uzmanlar, lazer ve epilasyona ilginin farkında olan bazı kişilerin, merdiven altı diye tabir edilen kaçak yollarla cilt bakım merkezi açıp, yetersiz eleman çalıştırarak vatandaşların hayatlarını karartabileceğini dile getirdi. 

Diyarbakır'da Uzman Estetisyen Nur Tellioğlu ile Uzman Estetisyen Buket Baylan tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete giren N&B Estetica Center'de müşterilerine en iyi hizmetin verilmesi için her şey en ince detayına kadar düşünerek modern bir işletme oluşturuldu.

22 yıllık tecrübe

Uzman Estetisyen Nur Tellioğlu, 22 yıldır uzman estetisyenlik yaptığını söyledi. Tüm sertifikalara sahip olduğunu kaydeden Tellioğlu, lazer ve epilasyon işlemlerinin profesyonel ekiplerce yapılması durumunda güzel sonuçlar ortaya çıkardığını kaydetti. Tellioğlu, "Bunun uzman olmayan kişiler tarafından merdiven altında yapılması, sağlık başta olmak üzere maddi ve manevi zararları oluyor. Bunu birçok insan bilmiyor. Biraz daha ucuz olsun ya da karşı tarafın ikna etmesi ile çoğu defa sağlıklarından bile olabiliyorlar. Amacımız bunu en iyi şekilde anlatmak, lazer farklı, epilasyon farklı, yoğunlaştırılmış ışın farklı. Merdiven altı işletmelerde, daha çok 20-30 bin liraya alınan sözde lazer makineleri mevcuttur halbuki tam donanımlı, sağlıklı bir şekilde çalışan cihazların fiyatı 120 bin dolara kadar çıkmaktadır. Lazer ayrı bir şey epilasyon ayrı bir şey. Kaçak yollarla işlem yapılan yerlerde, çalışan cihazı kullanmayı bilmiyorsa, işlemi yaptıran kişinin vücudunda kalıcı hasarlar bırakabilir, birinci derece yanıklar en önemli sorun. Ayrıca yapılan işlemlerin başarılı olmadığı da görülüyor. Hem paranızı hem de sağlığınızı kaybetmek çok önemli. Bu tür işlemleri yapmak isteyen vatandaşların, gideceği cilt bakım merkezini çok iyi bir şekilde araştırması gerekiyor. Sağlık Bakanlığının onay vermediği hiçbir kuruluşa gitmemeleri gerekiyor" dedi.

MEB onaylı estetisyen yetiştiriliyor

Nur Tellioğlu, önderliğinde açılan zincirlerden biri olan işletme, uzun yıllar estetik ve güzellik sektöründe edinilen tecrübe, uzman kadrosu ile 2002 yılında İstanbul Nişantaşı, İstanbul Şişli olarak hizmet verirken, bu zincire Mardin ve Diyarbakır'da eklendi. Mardin'de ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile bir çok güzellik uzmanı ve sektörün yeni nesil öğrencilerinin de yetiştirildiği belirtildi.

Rahat ve konforun adresi

Uzman Estetisyen Buket Baylan ise rahat ve konfor için her türlü detayın düşünülerek dekore edilmiş geniş, ferah salonları ile sıcak ambiansını müşterilerine hissettirdiklerini söyledi. Baylan, "Hijyen, konfor ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğumuz her işlem için ayrı bölümler oluşturulmuş merkezimizde bulunmanın huzur ve keyfini yaşatmak istiyoruz" dedi.  

DÜNYA
İngiltere hükümetinin göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına parlamentodan onay
İngiltere'de düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik hazırlanan yasa tasarıs...
BURSA
Yıldırım'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Bursa'nın Yıldırım ilçesind...
BURSA
Nilüfer'de 23 Nisan Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı
Nilüfer Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, gurur ve coşku dol...
BURSA
Osmangazi, çocuklarla şenlendi
Osmangazi Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
BURSA
Bursa'da market alışverişine geldi, tartışmayı ayırırken hayatını kaybetti
Bursa'da dün akşam saatlerinde markette yaşanan cinayetin sebebi şoke etti. Yaşanan tartışmayı ay...
BURSA
Bursa'da görevli polis memuru kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Bursa'da Güven Timleri Büro Amirliği'nde görev yapan polis memuru, geçirdiği kalp krizi sonrası h...