Güreşte dünyanın en iyileri 'Kayaalp ve Çebi'

Dünya Güreş Birliği, olimpiyat oyunlarına sayılı günler kala grekoromen stilde dünyanın en iyi ilk altı güreşçisini seçti.

SPOR, 08 Temmuz 2016 Cuma, 19:57
Güreşte dünyanın en iyileri 'Kayaalp ve Çebi'

Dünya Güreş Birliği, olimpiyat oyunlarına sayılı günler kala grekoromen stilde dünyanın en iyi ilk altı güreşçisini seçti. Sıralamada dünyanın en iyileri arasında 2 Türk güreşçi birinci sırada yer alırken bir milli güreşçi de altıncı sıraya yerleşti.

Brezilya’nın Rio kentinde 14-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyatları'na az bir süre kalırken, Dünya Güreş Birliği (UWW) Grekoromen stilde dünyanın en iyilerini seçti. Avrupa, Asya, Granma, Kalifikasyon ve Dünya şampiyonları arasından seçme yapan UWW, 8 sıklette seçme yaptı. Türkiye en başarılı ülke oldu UWW yaptığı seçmelerde 130 kilodaki dünya şampiyonu sporcu Rıza Kayaalp'i birinci seçerken, Kayaalp'in en büyük rakibi gösterilen Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez oldu. 80 kilo sıkletinde ise milli güreşçi Selçuk Çebi birinci olurken, 98 kilodaki güreşçimiz Cenk İldem ise sıkletinde altıncı sırada yer aldı. Öte yandan listeye iki sıklette birinci sporcu çıkararak en başarılı ülke Türkiye oldu. UWW’nin dünyanın en iyilerini seçtiği liste şöyle: “130KG 1. Rıza KAYAALP (TUR) 2. Mijain LOPEZ NUNEZ (CUB) 3. Aleksander CHERNETSKI (UKR) 4. Bilyal MAKHOV (RUS) 5. Johan Magnus EUREN (SWE) 6. Iosif CHUGOSHVILI (BLR) 98KG 1. Nikita MELNIKOV (RUS) 2. Artur ALEKSANYAN (ARM) 3. Ghasem REZAEI (IRI) 4. Islam MAGOMEDOV (RUS) 5. Aleksander HRABOVIK (BLR) 6. Cenk İLDEM (TUR) 80KG 1. Selçuk ÇEBİ (TUR) 2. Lasha GOBADZE (GEO) 3. Evgeni SALEEV (RUS) 4. Rafik HUSEYNOV (AZE) 5. Ramin TAHERISARTANG (IRI) 6. Viktor SASUNOVSKI (BLR).”
BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...