Güçlü kadın için imza

MAY Tohum, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles-WEPs) Türkiye platformuna katılan ilk tohum markası oldu. 

EKONOMİ, 22 Şubat 2017 Çarşamba, 09:50
Güçlü kadın için imza

MAY Tohum, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles-WEPs) Türkiye platformuna katılan ilk tohum markası oldu. 
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles-WEPs) Türkiye platformuna katılan ilk tohum markası MAY Tohum oldu. Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel özel sektör girişimi. MAY Tohum, bu imza ile Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye de açıkça taahhüt verdi.
MAY Tohum'un taahhüt verdiği 7 madde ise şöyle sıralanıyor:
"Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması. Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi. Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi. Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması. Toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması."
MAY Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül, "İstikrarlı toplumlar, güçlü nesiller inşa edebilmek için kadının her alanda ekonomiye tam ve eşit olarak katılımı gerekir. Kadının iş dünyasındaki konumunu güçlendirmek için taahhüt ettiğimiz niyetleri gerçek uygulamalara dönüştürebilmek adına 2017 yılında harekete geçeceğiz. Daha fazla özel sektör temsilcisinin de WEPs imzacısı olmasını arzu ediyoruz. Herkesi de bu farkındalığa çekebilmek için çaba harcayacağız" dedi.

BURSA
Metruk binalara şok baskın! Şüphelinin bulunma sebebi polisi bile şaşırttı
Bursa'da metruk binalara yönelik Yunus Timleri operasyon düzenledi. Şok baskınlarda metruk binala...
BURSA
Jandarmadan huzur uygulaması: 25 kişi yakalandı
Bursa İl Jandarma Komutanlığı vatandaşların huzur ve güveni için kentin kırsal bölgelerinde uygul...
GÜNDEM
Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı yakalandı
Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü...
BURSA
Bursa'da dükkan önünde duran köpeği önce sevdi sonra çaldı
Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anla...
GÜNDEM
FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten...
DÜNYA
İsrail, İran'a füze saldırısı başlattı
İsrail, İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi. İsrail'in İHA'lar ile İran'a saldırdığı bildi...