Göl faciasında acı detay!

Bursa'nın İznik İlçesinde, 4 kişinin boğularak can verdiği olayda göle deniz yatağıyla giren 14 yaşındaki kız çocuğunun yataktan düşmesi üzerine kurtarmak için göle giren diğer 3 kişinin de boğularak can verdiği ortaya çıktı. Ölen 4 kişinin göle girdiği yerde bulunan ve üzerine sprey boya sıkıldığı için güçlükle farkedilebilen "Dikkat akıntı vardır. Burada göle girmek yasaktır" tabelası dikkat çekti.

BURSA, 27 Temmuz 2017 Perşembe, 16:29
Göl faciasında acı detay!

Edinilen bilgiye göre Yenişehir'de yaşayan ve akraba olan Cemil Özdemir (62), eşi Aynur Özdemir (55) ile komşusu Zehra Kebapçı (45) ve yeğeni Melike Kebapcı'yı (14) da yanlarına alarak İznik Gölü kıyısına  piknik yapmaya gitti. Göllüce Mahallesi Derbentaltı Mevkiinde deniz yatağı ile göle giren 14 yaşındaki Melike Kebapçı akıntıya kapılıp uzaklaşmaya başlayınca Cemil Özdemir küçük kıza bağırarak geri gelmesini söyledi. Geri gelmeye çalışırken panik olup su yatağından düşen Melike suda kaybolunca, kıyıda bekleyen diğer 3 kişide kurtarmak için suya atladı. Melike Kebapçıyı kurtarmaya çalışan Cemil Özdemir, eşi Aynur Özdemir ile Melike Kebapçının yengesi Zehra Kebapçıda balçık olan gölün zeminine batıp boğuldu.  Cemil Özdemir, Aynur Özdemir ve Zehra Kebapçı'nın cesetleri vatandaşlar ve kurtarma ekipleri tarafından gölden çıkarılırken cesedi 8 metre derinlikte balçığa saplanan Melike Kebapçı için Bursa'dan Deniz Polisi'nden yardım istendi. Göle giren dalgıç polisler küçük kızın cesedini de sudan çıkardı. Cesetler Jandarma ve Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İznik İlçe Hastanesi Morguna kaldırıldı. Haberi alan her iki aileninde yakınları hastaneye akın etti.
 Öte yandan olay yerinde üzerine sprey boya ile yazı yazıldığı için okunmakta güçlük çekilen "Dikkat akıntı vardır. Burada göle girmek yasaktır" yazılı uyarı tabelası vatandaşların görebilselerdi belkide hayatta kalacaklardı diye yorum yapmasına neden oldu.   Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

GÜNDEM
Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor
Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde...
GÜNDEM
Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
Denizli'de kırsal mahallede yaşayan yaşlı kadının evine giderek "Almanya'daki oğlun tutuklandı. A...
EKONOMİ
19.03.2024 Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı.
BURSA
Başkan Aktaş: "50 bin araçlık otopark yatırımı yapıyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de s...
SPOR
Mario Branco: "Oyuncularımızın hayatı tehlikedeydi"
Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor mücadelesi sonrası oyuncularının hayati te...
SAĞLIK
Bakan Işıkhan açıkladı: 47 ilaç geri ödeme listesine alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 47 ilacı...