Go kart hurdalarını sanat eserine dönüştürüyor

Üsküdar'da go kart işletmecisi Ali Kotil, go kart araçlarının hurdalarını sanat eserine dönüştürüyor. İşi gereği elinde kalan hurda parçalarından çeşitli objeler tasarlayan Kotil, görenleri kendisine hayran bıraktı. Hurdalardan yapılan sanat eserlerini gören müşteriler ise şaşkına dönüyor.

YAŞAM, 18 Nisan 2021 Pazar, 17:13
Go kart hurdalarını sanat eserine dönüştürüyor

Üsküdar Beylerbeyi'nde 10 yıldır go kart işleten Rizeli Ali Kotil'in hikayesi, işletmesinde go kart araçlarının tamiratından artan hurda parçalarıyla başladı. Pandemi döneminde go kart araçlarının tamiratından artan parçalardan çeşitli objeler tasarlayan Kotil, bu işten keyif aldığını fark edince tasarımlarına devam etti. Ali Kotil'e ait tasarımlar arasında motosikletten gemiye, tanktan, çeşitli hayvan figürlerine kadar birçok tasarım bulunuyor.

Pandeminin etkilendiği eğlence sektöründe gokart işleten Ali Kotil, işlerinin azalmasıyla birlikte, go kart araçlarının tamiratından artan hurda parçalarıyla çeşitli objeler tasarlamaya başladı. Gemi, motosiklet, tank, araba gibi objeler tasarlayan Kotil, işlerinden vakit buldukça tasarımlarına devam ediyor. Korona virüsle birlikte işlerinin azaldığını ekleyen Kotil, tasarımlarını yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmediğini belirtti. Kotil, Go kart için işletmeye gelen müşterilerin sanat objelerinin kendisi tarafından yapıldığını öğrenince çok şaşırdıklarını söyledi.

"Pandemi döneminde güzel bir eğlence oldu"

Pandemi döneminde can sıkıntısından objeler tasarladığını belirten go kart işletmecisi Ali Kotil, "Go kart işimizden dolayı elimizde atık materyaller oluyor, bu malzemeleri çöpe atmaya kıyamıyordum. Bu pandemi döneminde de can sıkıntısından bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Ortaya çıkan eserler hoşuma gitti, hevesimi artırdı derken yeni yeni objeler yapmaya başladım. Bu pandemi döneminde benim için güzel bir eğlence oldu" dedi.

"Metal objeleri gören müşterilerimiz çok şaşırıyor"

Metal objeleri gören müşterilerin çok şaşırdığını ifade eden Ali Kotil, "Hurda atıklardan hoşuma giden her türlü objeyi tasarlayabiliyorum. İlk olarak bir motosiklet yaptım. Devamında denizi sevdiğim için gemi yaptım. Taktan hayvan figürlerine kadar birçok eser ortaya koydum. Buraya gelen müşterilerimiz nereden kaç paraya satın aldınız diye soruyorlar. Kendim yaptığımı söylediğimde çok şaşırıyorlar. Satın almak istiyorlar ama ben satmayı düşünüyorum. Gelen müşterilerime burada iş yerimde sergiliyorum" diye konuştu.

BURSA
Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı
Osmangazili muhtarlar, mazbatalarını Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakam...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 33 bin 797'ye yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayı...
BURSA
Otomobilin çarptığı yaşlı adam yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu y...
BURSA
Başkan Bozbey: "5 yıl içerisinde alt yapısını tamamlamadığımız bölge kalmayacak"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel ...
BURSA
Bursa'da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir otomobil, bisikletli genç kıza çarptı. Sağlık ekiplerince hastaney...
BURSA
Bursa'da çalıntı motosiklet ile başka bir motosiklet çalan hırsız yakalandı
Bursa'nın Karacabey ilçesinin Eskisarıbey Mahallesi'nde bayramın ikinci günü yaşanan motosiklet h...