Gelibolu'nun Gezilecek Yerleri ve En İyi Otelleri

Çanakkale merkeze 50 kilometrelik mesafede bulunan Gelibolu, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir bölgedir. Gelibolu geçmiş dönemlerde birbirinden fazla tarihe ev sahipliği yapmış ve ülkemiz içine en önemli bölgelerden bir tanesidir. Gelibolu'nun hangi tarihte kurulduğu bilinmese de Troya kenti kadar eski bir tarihe sahip odluğu tahmin edilmektedir. Farklı imparatorluk sınırları içinde bulunmuş olan Gelibolu, tarihten günümüze kadar farklı isimlerle anılmış olsa da günümüzde Gelibolu olarak son ismini almıştır. Geçmiş dönemlerde Spartalılar, Makedınlar, Roma ve Bizans imparatorluğu toprakları içinde olsa da Osmanlı İmparatorluğundan sonra Gelibolu ismini almıştır. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli deniz üssü olarak ta kullanılmıştır.

YAŞAM, 02 Temmuz 2021 Cuma, 11:20
Gelibolu'nun Gezilecek Yerleri ve En İyi Otelleri

Gelibolu otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir bölge olduğu için yerli ve yabancı turistlerin oldukça sık ziyaret ettiği için en kaliteli hizmeti vermeye çalışırlar. Bu nedenle Gelibolu bölgesinde konaklayabileceğiniz birbirinden farklı otel bulunmaktadır. Ancak Gelibolu otelleri hakkında detaylı bilgi vermeden önce Gelibolu ziyaretiniz sırasında görülmesi gereken en önemli bölgeler hakkında bilgi vereceğiz. Gelibolu ziyaretinizi en dolu şekilde geçirmeniz için en az 3 gün konaklamanızda fayda bulunur. Gelibolu bölgesinde gezip görebileceğiniz bölgeler ise aşağıda listelenmiştir.

Gelibolu Bölgesinde Gezilecek ve Görülecek Yerler

  • Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı: Eşsiz güzelliklere sahip deniz manzarasının yanı sıra doğası ve ter temiz havası ile ön plana çıkan milli park, aynı zaman da ülkemiz için en önemli tarihi olayların yaşandığı bölge olduğu için yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla ziyaret edilen bölgedir. Gelibolu Yarımadası Milli Parkı toplamda 33.000 hektar üzerine kurulmuş ve eşsiz güzelliğe ev sahipliği yapan bir bölgedir. 1973 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla milli park ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Ayrıca Milli park içerisinde 60.000'den fazla Türk askeri ve 250.000'den fazla da anzak askerinin mezarları ve anıtları bulunmaktadır.
  • Gelibolu Kalesi: Kim tarafından ve hangi tarihte inşa edildiği bilinmese de Yunan tarihine göre Gelibolu Kalesi Kral Flikos tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Gelibolu ziyaretiniz sırasında görülmeye değecek en önemli bölgelerden biridir. Dik kayalar üzerine kurulu ve deniz kenarına sıfır konumda olan bu kale özellikle yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Bayraklı Baba: Bayraklı baba türbesini ziyaret eden turistler ilk olarak dilek diler ve daha sonra Türk Bayrağını asarlar. Son dönemlerde özellikle yerli turistler tarafından ziyaret edildiği için yılın her ayında ziyaret edilen bir bölge haline gelmiştir. Bunun yanı sıra yılın hemen hemen her günü Türk bayraklarıyla süslü olduğunu görebilirsiniz.
  • Gelibolu Savaş Müzesi: 16 Haziran 2017 tarihinde ziyaretçilerine hizmet vermeye başlayan Gelibolu savaş müzesi, Çanakkale Zaferi'nde Türk askerlerinin göstermiş olduğu cesaret ve başarısının yanı sıra savaş esnasında yaşanan olayların belirli bir kısmının izlerinin yaşatılması amacıyla kurulmuştur.

Gelibolu'da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Gelibolu'da birbirinden konforlu oteller bulunmaktadır. Güler yüzlü personellerinin yanı sıra gezilecek bölgelere yakın mesafede bulunan bu oteller, yılın 12 ayı boyunca konforlu hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Gelibolu ziyaretinizden sonra başka bölgelerde konaklamak isteyenler için Türkiye'nin en önemli otellerinin yer aldığı https://www.gezinomi.com/ sitesini ziyaret ederek konforlu konaklamanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Dilmaç Otel: Gelibolu merkeze 1 kilometre ve Çanakkale Havalimanına 53 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde toplamda 12 oda bulunmaktadır. Gezilecek bölgelere oldukça yakın bir konumda olmasının yanı sıra güler yüzlü personelleri ve konforlu odaları sayesinde ev rahatlığını sunan oteller arasındadır.
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...