Galatasaray ile Benfica 4. randevuda

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda oynayacağı Portekiz ekibi Benfica ile 4. kez karşılaşacak. İki takım arasında oynanan maçlarda sarı-kırmızılıların 2-1 üstülüğü bulunuyor.

SPOR, 13 Şubat 2019 Çarşamba, 11:55
Galatasaray ile Benfica 4. randevuda

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk ayağında Galatasaray, yarın saat 20.55'te Türk Telekom Stadyumu'nda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşacak. Galatasaray, bu sezon Avrupa'ya direk UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında başladı. D Grubu'nda Porto, Schalke 04 ve Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar grubu 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda aldığı 4 puanla üçüncü sırada bitirdi. Aslan bu sonuçla yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Benfica, Fenerbahçe'yi eledi 
Benfica ise bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda başladı ve bu turda Fenerbahçe'yi 1-1 ve 1-0'lık skorlarla eledi. Play-offlarda da Yunan temsilcisi PAOK ile mücadele eden kırmızı-beyazlılar, içeride 1-1 berabere kaldı, deplasmanda da 4-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara çıktı. E Grubu'nda Bayern Münih, Ajax ve AEK ile karşılaşan Portekiz temsilcisi 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 7 puanla grubu üçüncü sırada tamamlayarak, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etti.

Galatasaray Avrupa'da 100. galibiyet için sahada

4. randevu 
Galatasaray ile Benfica, Avrupa kupalarında bugüne kadar 3 kez karşı karşıya geldi. İlk olarak 6 Kasım 2008 tarihinde UEFA Kupası'nda Portekiz'de oynanan maçı sarı-kırmızılılar 2-0 kazandı. İki takım son olarak 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı. İki ekip de sahalarında 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Cimbom, Portekiz takımları ile 7 kez karşılaştı 
Galatasaray, Avrupa maçlarında Portekiz'den Porto, Braga ve Benfica takımları ile mücadele etti. Bu müsabakalardan 3 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 4 kez de Portekiz temsilcileri gülen taraf oldu.

Benfica, Porto'nun ardından ligde ikinci 
Benfica, Portekiz Ligi'nde geride kalan 21 haftada lider Porto'nun 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Portekiz ekibi geride kalan müsabakalarda 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 50 puan topladı. Ligde son olarak 6 maçlık galibiyet serisi bulunan Benfica, son hafta evinde Nacional'i 10-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Düdük İspanyol Manzano'da 
Müsabakayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano yönetecek. Manzano'nun yardımcılıklarını Roberto Alonso ve Diego Barbero Sevilla yaparken, Ricardo De Burgos ve Santiago Jaime Latre ise ilave yardımcı hakem olarak görev alacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Juan Yuste olacak.  

SPOR
Fenerbahçe'ye Alman hakem
UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin, evinde Yunanistan temsilci...
BURSA
Bursa'da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı
Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete dü...
BURSA
Bursa'da atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşla...
BURSA
Bursa'da reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu
Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Am...
SPOR
Süper Lig'de yabancı VAR hakemlerinin maaşları açıklandı!
Trendyol Süper Lig'de Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla yabancı VAR hakemleri göreve ...
DÜNYA
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: "Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve kapsamlı olacaktır"
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile ger...