FIFA 21 takımlı lige izin veriyor mu?

Bursaspor, Göztepe ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine, 21 takımlı lig için sözlü bir başvuruda bulundu. FIFA talimatnamesi, bu gibi değişikliklerin çok daha önceden belirtilmesini söylüyor; fakat bazı kararları talimatnameye aykırı olsa bile, o ülkenin yerel yönetimlerine bırakıyor.

SPOR, 25 Mayıs 2019 Cumartesi, 22:42
FIFA 21 takımlı lige izin veriyor mu?

Spor Toto Süper Lig'de 15, 16 ve 17. sırada bulunan Göztepe, Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımları, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sözlü bir başvuruda bulundu. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Kulüpler Birliği'nin düzenlediği iftara katılan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Bursaspor Başkanı Ali Ay ve BB. Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş; yaklaşık bir buçuk saat süren sohbet toplantısında, bu sezon özellikle 'VAR' konusunda çok fazla mağduriyet yaşandığını ileri sürerek, Süper Lig'in 21 takıma yükseltilmesi ve bu sezon küme düşmenin gerçekleşmemesi konusunda fikir birliğine vardı.

Bu konuyla ilgili yetkililere sözlü bir başvuruda bulunan üç kulübün başkanı, detaylı sunumlarla muhtemelen sezonun sona ermesinin ardından TFF'ye resmi bir başvuruda bulunacak.

SÜPER FİNAL SEZONU EMSAL TEŞKİL EDİYOR

3 kulüp başkanının bu başvurusu; aslında FIFA talimatlarına aykırı bir durum. Zira FIFA talimatları, liglerle ilgili kararların bir sene öncesinden belirtilmesi gerektiğini söylüyor. Fakat istisnalar da yok değil. FIFA, talimatnamede yer almasına rağmen; bazı kararları yerel yönetimlerin insiyatifine bırakabiliyor. Örneğin; Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun başlamasına bir ay kala, Süper Final kararı alınmış ve bir sene önceden haber verilmemesine rağmen; FIFA bu kararı TFF'ye bırakmıştı. Yabancı sayısı kuralı değişikliklerinde de benzer hadiseler yaşandığı için; FIFA'nın lig sayısı ile ilgili kararını da TFF'ye bırakma ihtimali hiç de az değil gibi gözüküyor.

TEK ENGEL YAYIN GELİRLERİ

TFF'nin söz konusu kararı almasında, karşısında duran en büyük engel ise yayın gelirlerinin dağılımı... Eğer lig 21 takıma yükselirse, önümüzdeki sezon tüm takımların alacağı para azalacağından dolayı, diğer kulüplerin bu karara tepki göstereceğini kestirmek zor değil. Eğer bu probleme ekstra ödeme veya küme düşen takımlara daha az yayın geliri ödeme gibi farklı çözümler üretilebilirse, bu değişikliğin ancak bu şekilde gerçekleşme ihtimali olabilir gibi gözüküyor.

SAMET ÇAYIR - ÖZEL HABER

BURSA
Bursa dahil 20 ilde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-11" operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen "Kı...
GÜNDEM
YSK: "Oy sayımında iftar molası olmayacak"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı Ramazan ayı nedeniyle o...
BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...