FETÖ imamının yardımcısı Bursa'da bağ evinde albaylarla toplantı yapmış

FETÖ'nün sözde İstanbul imamına bağlı üst seviyede bir üyenin, 2013 yılında Bursa'da bir bağ evinde albaylarla toplantılar yaptığı ortaya çıktı.

GÜNDEM, 14 Mayıs 2018 Pazartesi, 13:59
FETÖ imamının yardımcısı Bursa'da bağ evinde albaylarla toplantı yapmış

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, eski vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 60 sanıklı davada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için ek ifade verdi. İtiraflarda bulunan M.K., ifadesinde, Burhaniye Cezaevinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu Sefa Yumrutaş isimli FETÖ üyesini tanıdığını, 2005-2010 yılları arasında 1-2 yıl kadar kendisinin de bulunduğu grubun sohbet hocalığını yaptığını belirtti. 

Örgüt üyelerinden bile gizlenen toplantılar 
FETÖ üyesi Yumrutaş'ın 1985-2000 yılları arasında Azerbaycan'da, örgüte ait okullarda 14 yıl öğretmenlik yaptığını kendisinden duyduğunu aktaran M.K., "2012 veya 2013 yılının yaz aylarında Yumrutaş, yanıma gelerek, bana ait olan daha önce mütevelli hocası olarak sohbet verdiği Uludağ yolu Yiğitali Mahallesi'ndeki bağ evimi FETÖ/PDY okullarının müdürleri ile bir toplantı yapmak amacıyla kullanmak için istedi. Ben de kendisine izin verdim" ifadelerini kullandı. 
M.K., sohbet adı altındaki toplantının yapıldığı yere gittiğinde gruptakilerin aynı yaş ortalamasına sahip olduğunu anladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
"Eve gittiğimde bu toplantıya katılanları gördüm. Bu şahısların yaş ortalamalarının 40-45 civarında olduğunu görünce şüphelenip bu şahısların okul müdürü olamayacağını anladım. O da benim şüphelendiğimi fark ederek bana hitaben bu şahısların hepsinin albay rütbesinde askeri personel olduğunu, herhangi bir sıkıntı, problem olmayacağını söyledi. Ben de korktuğum için ona 'yanlış yapıyorsunuz, benim de başımı belaya sokacaksınız, bunları ve sizi takip ederler' dedim. O da gerekli tedbirleri aldıklarını, bu toplantıya katılanların araçlarını uzak bir mesafeye bırakarak tek bir araçla geldiğini söyledi. Bu görüşme esnasında sözde Bursa il sorumlusu Cansun Sarıyıldız'a bağlı olmadığını, kendisinin direk örgütün sözde İstanbul il imamına bağlı olarak çalıştığını beyan etti." 

Albaylarla teleskoplu toplantı 
İtirafçı M.K., Sefa Yumrutaş'ın bir gün toplantı yaptığı söz konusu askerlerin havacı olduğunu ve bir teleskoba ihtiyaç duyulduğunu söylediğini anlatarak, "Sözde iş yerlerinde çalışmalar yaparken bir teleskoba ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Teleskobun fiyatının tahminen 2 bin dolar olduğunu ve alıp alamayacağımı sordu. Bunun üzerine ben de kendisine 'söylediğin rakam ise al ben sana parasını veririm' dedim. Daha sonra Sefa Yumrutaş'a bu teleskobun parasını verdim, ama nasıl verdiğimi veya teleskobun alınıp alınmadığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 
İş adamı M.K., tutuklu Sefa Yumrutaş'ın sorumluluğunda, 2012-2013 yılının yaz aylarında, haftada 1 gün olmak suretiyle bağ evinin bahçesinde bahsedilen toplantıların yapıldığını belirtti. 

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...