Eşi ve 4 çocuğuyla sokağa atıldı...

İstanbul Sefaköy'de eşi ve 4 çocuğuyla birlikte kaldıkları evin kirasını ödeyemeyen engelli çift, ev sahibi tarafından sokağa atıldı.

YAŞAM, 07 Mart 2017 Salı, 10:30
Eşi ve 4 çocuğuyla sokağa atıldı...

Sefaköy'de ikamet eden engelli Yılmaz-Ayşe Şengül çifti bir süre kiralarını ödeyemedi. Ev sahipleri çifti 4 çocuğuyla birlikte evden atarken, eşyalarını ise ikinci elcilere sattı. Sokakta kalan çift, 3 çocuğunu komşularına bırakırken, bir çocuğuyla birlikte geceyi sokakta geçirdi. Yenibosna'da kendilerine yardım etme sözü veren bir kişiyi bekleyen çift, 4 yaşındaki çocuğu ile çöp konteyneri önünde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Sokakta kalan Şengül çifti yetkililerden yardım istedi.

Cumhurbaşkanı'na seslendi

"Evimiz yok, giysimiz yok, hiçbir şeyimiz yok" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen baba Yılmaz Şengül, "Bizi birisi çağırdı. 'Ev kiranızı ödeyeceğim' dedi. Saatlerdir bekliyoruz henüz gelen giden yok. Hiçbir yerden yardım almıyoruz. Çocuklarıma çöpten bulduğum ekmekleri götürüyorum. Kaymakamlıktan, belediyeden hiçbir yerden yardım almıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Ben dışarıdan gelmedim. Türk vatandaşıyım. Benim 4 tane çocuğum var. Bir çocuğum okuyor. Aç kalıyorum. Çöpten bulduğum ekmekler ile geçiniyorum. 495 TL elektrik borcum vardı. Sağ olsun onu bugün bir vatandaş ödedi. Hiçbir yerden gelirim yok. Ev kirasını ödeyemedim. Ev sahibi bizi evden attı. Eşyalarımızı da ikinci elcilere sattı. Çöpteki ekmekler ile karnımızı doyuruyoruz" dedi.

Çocuğumla dalga geçiyorlar

Yaşadığı zorlukları anlatan anne Ayşe Şengül ise "Şu çocuklarımın ayaklarına baksana. Çocuğumla dalga geçiyorlar. Ne ben ne de eşim sakatlık maaşı almıyoruz. İkimiz de engelliyiz. Benim sağ gözüm protez. Eşimin de ayağı sakat. Hiçbir gelirimiz, durumumuz yok. Çok mağdur durumdayız" diye konuştu.
Muhabirin 'kucağındaki çocuk üşümüyor mu' sorusuna ise anne Şengül, "Onu sıcak tutmaya çalışıyorum ama yine de soğuk" şeklinde cevap verdi.

2011 yılında köydeki evini sattığını ve aldığı parayı eşinin tedavisinde kullandığını söyleyen baba Yılmaz Şengül, herhangi bir gelir kaynağının olmamasından ötürü zor durumda olduğunu ve devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyledi. 

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...