Esad, ateşkes şartlarını açıkladı!

Suriye lideri Beşşar Esad, "Teröristler bu durumu istismar etmez ve diğer ülkeler teröristlere desteği keserse ateşkese hazırım" dedi.

GÜNDEM, 21 Şubat 2016 Pazar, 11:57
Esad, ateşkes şartlarını açıkladı!
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'teröristlerin' bu sakinliği kendi avantajlarıyla savaşmama ve muhalifleri destekleyen ülkelerin desteğini kesmesi koşuluyla ateşkese hazır olduğunu söyledi. Esad ayrıca, "Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Şu anda bu benim işim ve görevim" dedi. İspanyol El Pais gazetesine kritik açıklamalarda bulunan Esad şunları söyledi: "TERÖRİSTLER ATEŞKES DURUMUNU KENDİ LEHİNE KULLANMAMALI" "Askeri operasyonları durdurmaya hazır olduğumuzu söylemiştik ancak, bu mesele daha önemli faktörlerle ilişkili... Örneğin teröristlerin bu durumu kullanarak mevcut pozisyonlarını ilerletmesinin engellenmesi gibi... "DİĞER ÜLKELER TERÖRİSTLERE DESTEĞİ KESMELİ" Ateşi kesmekle iş bitmiyor. Diğer ülkelerin de, özellikle Türkiye'nin, teröristlere insan ve silah ya da her türlü lojistik destek vermesini yasaklamak lazım."
 "RUSYA VE İRAN'IN YARDIMI BAŞARIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ UNSUR"
Başarısını Rusya ve İran'ın desteğine borçlu olduğunu söyleyen Esad, "Şüphesiz Rusya veİran'ın yardımı bizim başarımızda esas unsur oldu" şeklinde konuştu. "10 SENE SONRA SURİYE'Yİ KURTARMIŞ OLMAK İSTİYORUM" Esad, "10 sene içinde kendinizi nasıl görüyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Önemli olan ülkemi nasıl gördüğüm. Çünkü ben ülkemin bir parçasıyım. 10 sene sonra Suriye'yi kurtarmış olmak istiyorum. Bu demek değildir ki başkan olarak devam edeyim. Bu sürede benim vizyonumdan bahsediyorum. Suriye iyi olacaktır ve ben bu ülkeyi kurtaran adam olacağım. Şu anda bu benim işim ve görevim." "İKTİDARDA OLMAK BENİ İLGİLENDİRMİYOR" 10 sene sonra iktidarda olup olmayacağını değerlendiren Esad, "Benim amacım bu değil. İktidarda olmak beni ilgilendirmiyor. Benim için eğer Suriye halkı isterse olurum, istemezse olmam. Eğer ülkeme yardım edemiyorsam hemen bırakmam gerekir" ifadelerini kullandı.
BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...