Erdoğan'ın çağrısı istihdamı etkiledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şubatta başlattığı istihdam seferberliği ile 2 milyon kişiye iş bulunması hedefleniyor. İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak "Böyle bir kapasite oluşturmak için 858 milyar liralık yatırım gerekiyordu" dedi.

SİYASET, 20 Haziran 2017 Salı, 09:26
Erdoğan'ın çağrısı istihdamı etkiledi

Geçen yıl 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla harekete geçen ve hainlerin planını bozan Türk halkı, istihdam çağrısı için de seferber oldu. İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, İzmir'de PhilSa'nın istihdam seferberliği kapsamında düzenlediği staj programını tamamlayarak işe başlayan 14 kişi için düzenlenen törene katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Kadri Kabak "Yılbaşından bugüne kadar 1,2 milyon kişi, bu seferberlik kapsamında işe başladı. 2017 sonuna kadar 500 bin kişiye daha iş bulunmasını hedefliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Anadolu seferber oldu. Türkiye'nin 81 ilindeki iş adamı ve esnafımız, istihdam meselesini el birliği ile çözmek için çalışıyor" dedi.

2,8 MİLYAR TL GİRDİ

İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kabak, 6 ayda iş sahibi yapılan 1,2 milyon kişinin asgari ücret üzerinden maaş almaları durumunda bile ayda 1 milyar 680 milyon liranın ekonomiye kazandırıldığını ifade ederek, "Bu maaşı alan kardeşimiz alışveriş yapıyor. Bakkala, manava harcıyor. Ekonomi çarkının dönmesine katkı sağlarken evine de ekmek götürüyor. Yıl sonunda 2 milyon ek istihdama ulaşıldığında, ayda 2,8 milyar lira, fazladan piyasada dönecek" diye konuştu.

Kadri Kabak'ın verdiği bilgilere göre; Türkiye'de 1 kişiye istihdam sağlamanın maliyeti, 429 bin liranın üzerinde. Bir başka anlatımla, 100 kişinin çalışacağı bir fabrika kurmak için 42 milyon 900 bin lira harcamak gerekiyor. Yani 2 milyon kişiye iş bulmak için, sıfırdan 858 milyar iralık yatırım yapmak gerekiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine kampanya başladığı için, kurulu iş yerleri bu istihdamı sağladı. Yani 858 milyar liralık yatırımla oluşacak ek istihdam, seferberlikle gelmiş oldu.

HERKESE İŞ KOÇU

Dünyanın sürekli değiştiğini ve geliştiğini anlatan Kadri Kabak, şöyle devam etti: Bugün bildiğimiz mesleklerin çoğu gelecekte olmayacak. Bu eğilim, işini değiştirmek isteyenlerin artmasıyla kendisini gösteriyor. İş-Kur olarak işini değiştirmek isteyene hemen bir iş koçu atıyoruz. Kendilerini en iyi mesleğe yönlendirerek eğitim almalarını sağlıyoruz. X kuşağı çalışmak için, bugünkü Y kuşağı ise yaşamak için dünyaya gelmiş gibi... Biz de Y kuşağının iyi yaşaması için verimli çalışmasını sağlamaya gayret ediyoruz.

"İSTİHDAMA KATKIMIZ SÜRECEK"

PhilSA Torbalı fabrikasında gerçekleştirilen 'PhiDe' programına katılan 14 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. İŞKUR'un "işbaşı eğitim" programı kapsamında kendilerini geliştiren kursiyerler, aynı fabrikada istihdam edilecek. Philip Morris Sabancı'nın Torbalı üretim merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine; İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, PhilSA Genel Müdürü Enrique Jimenez katıldı. Jimenez, istihdama katkılarının süreceğini söyledi.

GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...