Erdoğan'dan Kudüs hamlesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'le ilgili gelişmeleri değerlendirmek amacıyla diğer ülke liderleri ile telefon görüşmeleri başlattı.

GÜNDEM, 06 Aralık 2017 Çarşamba, 15:11
Erdoğan'dan Kudüs hamlesi!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Malezya Başbakanı Necip Rezak, Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bu sabah telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı görüşmelerde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişiminin Ortadoğu'da barış sürecini sekteye uğratacağına dikkati çekti. Erdoğan, bölgede barış ve istikrar için 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasının şart olduğunu vurguladı. İsrail'in 1980'de aldığı Kudüs'ü ilhak kararının uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedilmiş olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal bir şehir olan Kudüs'ün İslam ülkeleri için son derece hassas bir mesele olduğuna işaret etti. Görüşmelerde Kudüs'ün statüsünü değiştirmeye yönelik her teşebbüsün İslam dünyasından tepki göreceği, barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüştüğü liderlere Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık'ta İstanbul'da Olağanüstü İslam Zirvesi düzenleyeceğini de belirtti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye son uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararını açıklamasına saatler kala son bir uyarıda bulunarak, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale sebep olacaktır" dedi.

Ürdün Kralı Abdullah, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"İNFİAL OLUR"

Kardeşim Kral Abdullah ile bölgemizdeki güncel gelişmeleri ele aldık. Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığı Kudüs'tü. Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün korunması hususunda Ürdün'le aynı düşüncedeyiz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale neden olacaktır. Kudüs, tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi konuyu gözardı eden tüm yaklaşımların sonu hüsrandır. Ortadoğu'da istikrar için yegane yol, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletidir.

ERDOĞAN İSLAM İŞBİRLİĞİ ZİRVESİNİ TOPLUYOR

13 Aralık'ta İslam İşbirliği Teşkılatı'nın liderlerini İstanbul'da toplanacak. Bir sonuç bildirgesini oradan tüm dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs konusunda beraber hareket etmesi çok önemlidir.

KRAL ABDULLAH'TAN DA KUDÜS UYARISI

Ürdün Kralı Abdullah, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin "iki devletli bir çözümün alternatifi yok" dedi.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...