Erdoğan'dan Hollanda'ya çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse bize medeniyet dersi vermesin" diyerek Türk milletinin alnının ak olduğunu, Hollanda'yı kastederek, onların alınlarının kapkara olduğunu söyledi.

SİYASET, 14 Mart 2017 Salı, 15:18
Erdoğan'dan Hollanda'ya çok sert sözler!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde 14 Mart Tıp Bayramı programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savaşın bile bir ahlakı ve kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz, ha Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnağı nasıl katlettiklerinden tanırız" dedi.

"Kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz"

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, "Sizler 'kara gün dostu' ifadesinin müşahhas hale geldiği kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. 'Çaresiz dertlere düştüm, doktor bana bir çare' diye söylenen türkülerin mesajını en iyi sizlerin anladığını biliyorum.

Hatta 'gülen gözüme değil, ağlayan gönlüme bak' diyerek sağlıkçılarımızdan çok daha fazlasının beklendiğini ifade eden kültürümüzde şarkılarımız da var. İnsanın kendini en çok çaresiz hissettiği, yardıma en çok ihtiyacı olduğu o kritik anda imdada ilk siz yetişiyorsunuz. Rabbimizin Halit, Şafi, Rahman ismine her an sizler şahitlik ediyorsunuz" dedi.

Sağlık emekçileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirten Erdoğan, 14 Mart tarihine ilişkin "14 Mart her ne kadar tıp camiamızın gurur günü olsa da temsil ettiği anlam ve değerler tüm milletimiz aittir. 14 Mart bu ülkenin, milletin, hepsinden önemlisi bu ülkenin okumuş gençliğinin bir iftihar beratıdır" ifadelerini kullandı.

"Kimse bize medeniyet dersi vermesin"

15 Temmuz darbe girişimi esnasında hastanelerin acil servislerinde üstün gayretlerle görev yapan doktorlardan bahseden Erdoğan, "Birileri hala 18-24 yaşındaki gençlerin parlamentoya girip girmemesini konuşuyor. Biz bu gençlerimizle iftihar ediyoruz, bunlar girmeyecek de kim girecek.

15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında Sağlık Teşkilatımızın, bilhassa 112 acil servis görevlilerimizin fedakarca çalıştıklarını biliyoruz. Ben o cefakar, vefakar Sağlık Teşkilatımızın terör bölgesinde nasıl mücadele verdiğini de gayet iyi biliyorum.

O gece hastanelerde görev yapan, görevli olmadığı halde evinden hemen kalkıp oraya gelen tüm personelimizi insanüstü gayretle gazilerimizin yaralarını sarmaya çalışmalarını da biliyorum. FETÖ'cü teröristlerin neler yaptığını biliyoruz, kendilerine ait özel hastanelerini o gün saf dışı bıraktıklarını da biliyoruz.

Savaşın bile bir ahlakı ve kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz, ha Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnağı nasıl katlettiklerinden tanırız. Kimse bize medeniyet dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır, ama onların alnı kapkaradır" diye konuştu.

SPOR
Ferdi Kadıoğlu, Beşiktaş derbilerinin en deneyimlisi
Beşiktaş'a karşı Süper Lig'de 8 maçta görev alan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, ...
SİYASET
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydemir partisinden istifa etti
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
DÜNYA
Washington'da Türklerden Ermeni provokasyonuna karşı gösteri
ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan çok sayıda Türk, asılsız 24 Nisan iddialarına yönelik eyle...
BURSA
Bursa'da hatalı sollama yaparak kazaya sebep olan terlikli sürücü 1.5 promil alkollü çıktı
Bursa'da hatalı sollama yapan otomobil, başka bir araca çarptı. 1.5 promil alkollü çıkan sürücünü...
GÜNDEM
25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazasında karar çıktı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının duruşmasında karar çıktı.
BURSA
Bursa'da çok sayıda polisin katılımıyla 'Huzur' operasyonu
Bursa'da çok sayıda polisin katıldığı, gece kulüpleri ve kafelerin yoğun olduğu bölgelerden biri ...