Engelli vatandaşa icra şoku!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde elektrik borcunu ödeyemediği için evi icraya verilen 2 çocuklu Kazanç ailesi, hayırseverlerden yardım bekliyor.

GÜNDEM, 22 Mart 2019 Cuma, 11:11
Engelli vatandaşa icra şoku!

Kahta'nın Menderes Mahallesinde ikamet eden 2 çocuk babası ve kalp hastası olduğu öğrenilen seyyar satıcı Mustafa Kazanç (38), elektrik borcunu ödeyemediğinden dolayı evi icraya verildiğini söyledi.

17 yıl önce açık kalp ameliyatı olan seyyar satıcı Mustafa Kazanç, maddi durumu çok kötü olduğu için çocuklarını okutamadığını dile getirdi. Düzenli bir işi olmadığından dolayı çocuklarının eğitimini ve bakımını da sağlayamadığını ifade eden Mustafa Kazanç, ekonomik nedenlerden dolayı lise 2 ye giden çocuğunun okulu da bıraktığını vurguladı. Yaklaşık 3 yıl, 2 odalı bir evde elektriksiz yaşamak zorunda kalan Mustafa Kazanç, elektrik abonesi olmadığı için evinde kullandığı elektrik kullanımından dolayı AKEDAŞ tarafından kendisine yaklaşık 9 bin TL para cezası kesildiğini, kalp hastası ve seyyar satıcı olmasından dolayı ödeme yapamayınca bu defa da icraya verildiğini sözlerine ekledi. 

Açık kalp ameliyatı olduğu için farklı işlerde çalışamadığını belirten seyyar satıcı Mustafa Kazanç, "17 yıl önce açık kalp ameliyatı oldum. Kalp hastasıyım. Doğru dürüst bir işte de çalışamıyorum. Bu parayı ödeyecek imkânım yoktur. İşsizim. Seyyar satıcılık yaparak bu icrayı kaldıramıyorum. Borcumun yarısına kadarını ödedim. Fakat sürekli faiz bindiği için yetiştiremiyorum. Borcu kapatamadığın için şimdi yine faizi ile beraber 8 bin TL yi buldu. Bir oda bir salonu olan derme çatma bir evde yaşıyoruz. 2 çocuğum var. Biri Lise de diğeri ise ortaokulda okuyor. Maddi durumum kötü olduğu için lise giden çocuğum okulu bıraktı. Çocuklarımın masraflarını dahi ödeyemiyorum. Bakımlarını yapamıyorum. Herhangi bir gelirim olmadığı gibi mal varlığımda yoktur. Maddi durumum çok kötü olduğu için elektrik borcumu ödeyemiyorum. Engelli maaşım da kesilmiş. 

Çok mağdur ve ailece perişan durumdayız. Başvurmadığım hiçbir kurum kalmadı. Bildiğim bütün devlet kapısına gittim ama bir sonuç alamadım. Kaymakamımıza, Valimize, Milletvekilimiz Ahmet Aydın'a ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Lütfen bu mağduriyetimi anlayın. Bana yardım edin. Ya da bir iş verin çalışarak ben kendi elektrik borcumu kendim ödeyeyim" diye konuştu.  

GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...
BURSA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için bu kente geldi.