Engelli atlet Nihat Demir, 'engel' tanımıyor

Aritmi Sağlık Grubu çalışanı bedensel engelli milli maratoncu Nihat Demir, Avrasya Maratonu'na hazırlanıyor.

YAŞAM, 08 Temmuz 2021 Perşembe, 15:35
Engelli atlet Nihat Demir, 'engel' tanımıyor

İki yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle ayaklarını kullanamaz hale gelen 44 yaşındaki milli atlet Nihat Demir başarılarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Liseyi bitirmesinin ardından spor hayatına başlayan Demir, ortopedik engeline rağmen atletizm ve maraton dalında peş peşe başarılar elde ederek, adını Türkiye'de ilkleri başlatan sporcuların arasına yazdırdı. 

24 Şubat 2000'de İspanya'nın Sevilla kentindeki Claudiad de Sevilla Maratonu'nda, ilk kez uluslararası bir yarışta mücadele ederek dünya beşincisi olan Demir. Bu yarışmadan sonra dünyadaki birçok maratondan davet aldı. 

Dünya Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sporcusu olan Demir, 25 Şubat 2001'de İspanya'da düzenlenen maratonda Engelliler Federasyonu ve Spor Bakanlığınca Türkiye'de ilk kez ortopedik engelli sporcu olarak Türk Millî Takım forması ile ülkemizi temsil etti. 

2000 ve 2001 yıllarında düzenlenen Paris Maratonu, Helsinki Maratonu, Honolulu Maratonu gibi maratonlarda da birincilikleri bulunan Nihat Demir, şimdi de Avrasya Maratonu'na hazırlanıyor. 

Engelleri azmi ve kararlığıyla aştığını ifade eden Demir,'' Hayata sporla tutundum. Azimle , yılmadan nelerin başarılabileceğini tüm dünyaya göstermiş olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Türk bayrağını her başarımda dalgalandığını görmenin mutluluğu paha biçilemez' dedi.

Aynı zamanda Türkiye'nin ilk engelli Dart Antrenörü olan Nihat Demir'i  başarılarından dolayı kutlayan Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Nuri Daştan, bedensel engellerine rağmen birçok engeli aştığını ve hayata umutla tutunmasından gurur duyduklarını belirtti. 

Milli Atlet Demir'in aynı zamanda Aritmi Sağlık Grubu çalışanı olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Nuri Daştan, "Aritmi Sağlık Grubu olarak milli sporcumuzun sponsoruyuz. Böyle bir sosyal projede yer almak bizi mutlu ediyor. Kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...
EĞİTİM
Mudanya Üniversitesi'nde 13 yeni bölüme daha onay
Bursa'nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, bünyesine kattığı yeni bölümler ile g...
BURSA
Contitech işçilerinden 'keyfi işten çıkarma' eylemi
Bir arkadaşlarının iş sözleşmesindeki müeyyideler yerine keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığın...
BURSA
Kafa kafaya çarpıştılar: 4 yaralı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde kafa kafaya çarpışan 2 otomobilde 4 kişi yaralandı.
BURSA
NKT'nin çocuk oyunu 23 Nisan'da ücretsiz
Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan 'O taraf bu taraf şu taraf' adlı çocuk oyunu 21-2...
BURSA
Bursa'da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor
Bursa'da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta 13 paket halinde satışa hazır metamfetamin ele g...