Dünya'da tek!

Sakarya'da her yıl temmuz ve ağustos ayında erginleşerek Sakarya nehrinden çıkan ve çiftleşme uçuşu yapan milyonlarca 'Birgün' sineğinin 'ölümle dansı' başladı.

GÜNDEM, 12 Temmuz 2016 Salı, 09:03
Dünya'da tek!

Sakarya'da her yıl temmuz ve ağustos ayında erginleşerek Sakarya nehrinden çıkan ve çiftleşme uçuşu yapan milyonlarca 'Birgün' sineğinin 'ölümle dansı' başladı. Dünyada sadece Sakarya'da görüldüğü belirtilen müthiş doğa olayını izlemek isteyenler Sakarya Köprüsü'ne akın etti.

1711641

Adapazarı'nda her yıl Temmuz ve Ağustos ayında yaşanan Sakarya Nehri üzerinden uçan milyonlarca 'birgün sineği'nin Sakarya Köprüsü üzerindeki sokak ışıklarının çevresindeki son uçuşlarını yaparak topluca öldükleri müthiş doğa olayı yine başladı. Ömürlerinin yüzde 99’unu larva halinde suda geçiren birgün sinekleri, 1 ila 3 yıllık erginleşme sürecini tamamlayarak Sakarya Nehri’nden çıktı. Işığa yönelerek Adapazarı ilçesindeki Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleşerek toplu şekilde öldü. BİRGÜN SİNEKLERİNİN ‘ÖLÜM DANSI’ BAŞLADI SAKARYA KÖPRÜSÜ’NDE MÜTHİŞ DOĞA OLAYI YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ Sinekler, nedeniyle köprünün aydınlatmaları kapatıldı. Sakarya Köprüsü'nü kaplayan milyonlarca sinek, ilginç görüntüler oluşturdu. Çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşüp ölen sinekler, yolda beyaz bir örtü oluşturdu. Çok sayıda kişi, eşine ender rastlanan doğa olayını izlemek için köprüye akın etti. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla sineklerin çiftleşme uçuşunu görüntülemeye çalışırken, kimi ise yanında getirdiği kap ile birgün sineklerini toplayıp eve götürdü. Köprüde şans eseri birgün sineklerine rastgelen yabancı uyruklu vatandaşlar ise müthiş doğa olayı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. BİRGÜN SİNEKLERİNİN ‘ÖLÜM DANSI’ BAŞLADI SAKARYA KÖPRÜSÜ’NDE MÜTHİŞ DOĞA OLAYI YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ Her yıl doğa olayını izlemek için köprüye geldiklerini belirten vatandaşlar, sinekler yüzünden kayganlaşan yolda trafik kazaları yaşandığını söylediler.
BURSA
Nilüfer'de Frankofon Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, Kanad...
SPOR
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10...
GÜNDEM
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı!
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek ke...
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...
BURSA
Bursa'da düğün konvoyunda zincirleme kaza
Bursa'da düğün konvoyunda 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
DÜNYA
Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesin...