Diriliş'in İbn-i Arabi'si üzerinde servet taşıyormuş

TRT'nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'un senaristi Mehmet Bozdağ, tarih dizisi çekmenin zorluklarından bahsederken "Düşünün ki bir dervişi 7 bin 500 liraya giydirdik" dedi.

MAGAZİN, 27 Şubat 2016 Cumartesi, 11:11
Diriliş'in İbn-i Arabi'si üzerinde servet taşıyormuş
Sinefesto'nun Türkiye Yazarlar Birliği İstanbulŞubesi ile ortaklaşa düzenlediği Temel Sinema Eğitimi'ne "Diriliş Ertuğrul" dizisinin senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ katıldı. "BİR ÇOK OYUNCU DAHİL OLMADI" Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bozdağ, dizinin hazırlık aşamasının bir hayli uzun sürdüğünü söyleyerek, "Doğru soruyu sorarak, doğru bir istikamet çizmeye çalıştım. Birçok oyuncu, inanmadığı için projeye dahil olmadı. TRT'nin vizyoner bakışı önümüzü açtı. Özellikle İbrahim Eren Bey'in güveni ve desteğiyle maksadımızın hasıl olması için yılmadan çalıştık" diye konuştu.
 bir-dervisi-7-bin-500-liraya-giydirdik-8201468_903_m
"BİR DERVİŞİ 7 BİN 500 LİRAYA GİYDİRDİK" Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisiyle Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "50 atın yer aldığı bir savaş sahnesi çektik. Kostüm-sanat grubumuz için atölye oluşturduk. Pek çok şeyi kendimiz üretmek zorunda kaldık. İbn-i Arabi'nin kostümünü Hollanda'dan bulabildik. Düşünün ki bir dervişi 7 bin 500 liraya giydirdik" dedi. bir-dervisi-7-bin-500-liraya-giydirdik-8201468_8615_m "DEVASA BİR ORGANİZASYON İNŞA ETTİK" "Diriliş Ertuğrul" projesini şekillendirirken Osmanlı'nın kuruluş organizasyonunu örnek aldıklarını vurgulayan Bozdağ, şunları anlattı: "Anadolu'nun paramparça olduğu bir dönemde Kayı boyunun, bir imparatorluğu nasıl kurduğunu inceledim. Uzun yıllardır yaptığım okumalar sonucunda edindiğim tecrübelerle bir sistem üzerine oturan devasa bir organizasyonu inşa ettik. Diriliş Ertuğrul'u projelendirirken de bu sistematiği örnek aldım." "Temel Sinema Eğitimi" Proje Koordinatörü Yeşim Tonbaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyeye katılan gençlerin usta isimlerin tecrübelerinden faydalanma imkanı bulduğunu belirtti. Etkinliklere yönetmenler Mustafa Kara ve Metin Günay ile yapımcı-senarist Mehmet Bozdağ'ın katıldığını ve usta isimlerle devam edeceklerini açıklayan Tonbaz, şunları kaydetti: "Müfredat kapsamındaki dersler dışında atölyelerdeki tecrübe paylaşımları, gençleri şevklendirmesi ve umutlandırması açısından bir hayli önem arz ediyor. Mehmet Bozdağ'ın paylaşımları da bu çerçevede ufuk açıcı ve cesaretlendirici oldu."
SPOR
Süper Lig'de yabancı VAR hakemlerinin maaşları açıklandı!
Trendyol Süper Lig'de Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla yabancı VAR hakemleri göreve ...
DÜNYA
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: "Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve kapsamlı olacaktır"
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile ger...
SPOR
Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "T...
BURSA
Bursa'da nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuktan acı haber
Bursa'nın İnegöl ilçesinde nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
BURSASPOR
Bursaspor'da Teknik Direktör Ümit Şengül'le yollar ayrıldı
TFF 2. Lig'e veda eden Bursaspor'da Teknik Direktör Ümit Şengül'le yollar ayrıldı.
BURSA
Başkan Özdemir'den yoğun mesai
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Nilüfer'i ortak akılla yönetmek için yola çıktık. Şimdi b...