Dev Film Festivali başlıyor

36. İstanbul Film Festivali'nde bugün Return to Montauk, Miss Sharon Jones, On the Silver Globe, Beuys, Youkali, Lodos, Beyond the Mountains and Hills ve American Anarchist izleyiciyle buluşacak.

KÜLTÜR - SANAT, 06 Nisan 2017 Perşembe, 12:04
Dev Film Festivali başlıyor

36. İstanbul Film Festivali'nde bugün Return to Montauk, Miss Sharon Jones, On the Silver Globe, Beuys, Youkali, Lodos, Beyond the Mountains and Hills ve American Anarchist izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 36. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, bugün TİM Show Center'da düzenlenecek bir açılış töreni ile başlıyor. Yarından itibaren 11 gün boyunca 21 bölümde, 61 ülkeden, 207 yönetmenin 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filmi izleyiciyle buluşacak. Dünya sinemasının en iyi örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere pek çok yapım ve yepyeni bölümleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak festival, konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, konserler, paneller gibi çok sayıda etkinliğe de sahne olacak.

13.30 / Beyoğlu Sineması

Yazılmış en kötü ünlü kitaplardan The Anarchist Cookbook, içerdiği bomba ve uyuşturucu imalatı talimatlarıyla sayısız suçlunun kütüphanesinde yer aldı, milyonlarca kopya sattı, internette yayıldı. Amerikalı Anarşist'te yönetmen Charlie Siskel, 1971'de ABD'de savaş karşıtlığı zirveye ulaştığı sıralarda, daha 19 yaşındayken kitabı kaleme alan William Powell'la yüzleşiyor. Film, hayatını kaybetmeden hemen önce, öğretmen olarak mazbut bir yaşam süren 65 yaşındaki Powell'la kitabın yazım ve yayım sürecinden ahlaki sorumluluğa uzanan zorlu bir röportaja ve arşiv görüntülerine yer veriyor.

36. İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

36. İstanbul Film Festivali'nde bugün (6 Nisan) gerçekleşecek olan program şöyle;

Lodos

Alman sinemasının en önemli temsilcilerinden, adı Teneke Trampet ile anılan usta yönetmen Volker Schlöndorff imzalı Unutulmayan Aşk, festivalin "Yıllara Meydan Okuyanlar" bölümü kapsamında yarın 21.30'da Beyoğlu Sineması'nda  gösterilecek. Berlin'de Altın Ayı için yarışan filmin senaryosu, Max Frisch'in bir öyküsünden esinlenerek yazılmış.

Son filmi Baharatın Tadı'ndan 13 yıl sonra sinemaya festivalin açılışını yapan Lodos ile geri dönen yönetmen Tassos Boulmetis, bu sefer seyirciyi Yunanistan tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor. Film, yarın 22.00'de Atlas Sineması'nda gösterilecek. Seans, bir önceki filmin uzunluğu sebebiyle 22.00'de başlayacaktır.

Sahne enerjisiyle dinleyen herkesi kendine hayran bırakan, Amy Winehouse ve Mark Ronson gibi birçok sanatçıya esin veren Sharon Jones'un son üç yılına odaklanan Miss Sharon Jones!, festivalde mutlaka izlemeniz gereken filmlerden.  Jones'un dostu ve saygın belgeselci Barbara Kopple tarafından çekilmiş filmin gösterimi yarın 19.00'da Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 3'te gerçekleşecek.

On The Silver Globe

Geçen yıl hayatını kaybeden Polonyalı usta yönetmen Andrej Zulawski'nin yasaklanan ve yıllar boyu tamamlanamayan epik filmi Gümüş Küre ise yarın 19.00'da Atlas Sineması'nda izlenebilir.

Yönetmen, yapımcı ya da oyuncu katılımıyla yapılacak film gösterimleri:

"NTV Belgesel Kuşağı" filmlerinden Beuys, 13.30'da Rexx Sineması Salon 5'te Rhea Thoenges'in katılımıyla;

"iyi bir komşu" bölümünde yer alan Youkali, 13.30'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda filmin yönetmeni Oswaldo Diaz Medina'nın katılımıyla;

"Dünya Festivallerinden" bölümünde yer alan Dağların Tepelerin Ardında, 16.00'da Beyoğlu Sineması'nda filmin yönetmeni Eran Kolirin'in katılımıyla gösterilecektir.

kaynak: www.filmloverss.com

BURSA
Karacabey Boğazı'nda deniz suyu kalitesi artacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı'ndaki su kalitesinin artırılma...
DÜNYA
Mescid-i Aksa'da cuma namazında 125 bin Müslüman saf tuttu
İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürürken, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinli...
SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...