Demirtaş Meydanı açılış için gün sayıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş'ta 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Modern mimarisi ve estetik görünümü ile dikkat çeken projenin meydan kısmı ekim ayında hizmete açılacak. 

BURSA, 26 Eylül 2018 Çarşamba, 11:07
Demirtaş Meydanı açılış için gün sayıyor


Demirtaş'ın çehresini tamamen değiştirecek olan Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi açılış için gün sayıyor. Toplam 15 bin metrekare alana inşa edilen Demirtaş Meydanı, park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olurken, içerisinde yer alan ve bodrum artı 3 kattan oluşacak kültür merkezi de, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikah-sergi salonları, kafeterya ve sosyal imkanları ile Bursa'ya hitap edecek yepyeni bir yaşama alanı olacak. Demirtaş Kültür Merkezi ve Meydan Projesi, tamamlandığında Demirtaş'a yepyeni bir kimlik kazandıracak. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi şantiyesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Dündar, "Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi, Demirtaş bölgesi için yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi. Toplam 14 milyon TL kaynak kullandığımız bu projede son aşamaya geldik. Kültür merkezi inşaatında binanın pencereleri takılıyor. İnce işçilik çalışmaları ise bitmek üzere. Son düzenlemeleri yaparak inşaatı bitiriyoruz. Demirtaş Meydanı da bölge halkının talepleri doğrultusunda projelendirildi. Kamulaştırma çalışmaları ile mevcut meydanı büyüttük ve yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde yeni bir meydan inşa ettik. Meydanın zeminini granit ile kapladık ve şuan peyzaj çalışmaları yapılıyor. Ekim ayında meydanı hizmete açacağız. İlerleyen süreçte de hizmet binasındaki çalışmaları tamamlayarak hizmete açacağız. Buradaki çalışmaların bitmesiyle birlikte Demirtaş'a nefes aldıran bir meydan ve bu bölgeye değer katacak bir kültür merkezi ortaya çıkacak. Demirtaş'a hayırlı olsun" dedi. 
Dündar, yüzme havuzları, spor tesisleri, parkları ve geniş yolları ile örnek kentleşmenin yolunu açtıkları Demirtaş'ın, meydanı ve kültür merkezi ile de bundan böyle Bursa'nın parlayan yıldızı olacağını belirtti. 

SAĞLIK
Bakan Koca duyurdu! Randevu iptallerine yeni tedbir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirlere ilişkin,...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Kimse sevinmesin, kimse...
BURSA
Evin çatısı alev alev yandı, dumandan 2 kişi etkilendi
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir evin çatısı alev alev yandı. Dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye k...
BURSA
Bursa'da köye muhtar seçildi, mazbatayı alacağı gün hayatını kaybetti
Bursa'da 31 Mart yerel seçimlerinde 96 oy alarak seçilen mahalle muhtarı, mazbatasını alacağı gün...
DÜNYA
Rusya, Ukrayna'nın Çernihiv kentini vurdu: 11 ölü, 22 yaralı
Rusya ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu 11 kişi haya...
BURSA
'Koza Buluşmaları' başladı
Nilüfer Belediyesi'nin geçen ay hizmete açtığı Koza Kütüphane'de düzenlenen 'Koza Buluşmaları'nın...