Davutoğlu'ndan flaş ateşkes açıklaması: Bizi bağlamaz!

Başbakan Davutoğlu, Suriye'de anlaşmaya varılan ateşkesle ilgili, "Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir" dedi.

SİYASET, 25 Şubat 2016 Perşembe, 11:38
Davutoğlu'ndan flaş ateşkes açıklaması: Bizi bağlamaz!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Borsa İstanbul-Borsa Konya işbirliği imza ve gong töreninde" gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD ileRusya'nın uzlaşmaya vardığı Suriye'de ateşkes anlaşmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Davutoğlu, "Bu ateşkes Suriye'nin içinde savaşan taraflar için söz konusudur. Türkiyeiçin bir tehlike söz konusu olursa Türkiye için ateşkes söz konusu değildir" dedi. Davutoğlu, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden HDP milletvekili Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılabileceği mesajını da verdi, "Parlamento nezdinde gerekli adımları atarız" ifadesini kullandı. Konya'da konuşan Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: "RUSYA HAVA HAREKATINA DEVAM EDERSE ATEŞKESİN ANLAMI KALMAZ" "Sağlanan ateşkesle bir tarafta rejim, Rusya, İran, Hizbullah gibi taraflara herhangi bir muhalefetten gelen saldırı durdurulmuş oluyor. Tamam, bu Özgür Suriye Ordusu'nun ılımlı muhalefetin üzerinde bir sorumluluk. Ama onların muhalefete yönelik saldırılarında ise DEAŞ ve Nusra deniyor bu da doğru. Ama zaten Rusya son 5 ayda sürdürdüğü bombardımanı ılımlı muhalefete karşı yapıyor, Nusra'ya karşı yapıyorum diyor. Bayırbucağı bombalıyor, Bayırbucak'ta tek bir DEAŞ yok tek bir Nusra yok orası Türkmen bölgesidir. DEAŞ, Nusra bahane esas itibariyle sivillere saldırıyor. Rusya sorumsuzca bir argümanla hava harekatına devam ederse ateşkesin bir anlamı kalmaz."
 "BU ATEŞKES BİZİM İÇİN BAĞLAYICI DEĞİL"
"Bizim için YPG, aynı DEAŞ ve El Nusra gibi bir terör örgütüdür" diyen Davutoğlu ateşkeste YPG'ye böyle bir terör atfı olmadığını söyledi. Davutoğlu "Ama şu bilinsin ki; bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir, Suriye içerisinde çatışan taraflar için.Türkiye'ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir."
BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...