Çocuklar spor yaparak eğleniyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi sürecinde evlerinde kalarak zor süreci atlatan çocukların ve ailelerin hoş vakit geçirmeleri amacıyla hazırlanan 'Spor Mahallemde' etkinliklerine katıldı.

SPOR, 09 Ağustos 2020 Pazar, 20:43
Çocuklar spor yaparak eğleniyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi sürecinde evlerinde kalarak zor süreci atlatan çocukların ve ailelerin hoş vakit geçirmeleri amacıyla hazırlanan 'Spor Mahallemde' etkinliklerine katıldı.

Toplumun tüm kesimlerini sporla buluşturmak amacıyla etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Spor Mahallemde etkinlikleri kapsamında 5 farklı ilçede 6 farklı noktada oyun alanları kurdu. Doğanbey TOKİ konutlarında hazırlanan etkinlik alanını, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve meclis üyeleri ziyaret ederek çocukların keyifli anlarına ortak oldu. At binen, mini golf, tenis, satranç oynayan ve mini survivor parkurunda eğlenen miniklerle sohbet eden Başkan Aktaş,  alandaki oyunları deneyerek çocukların neşeli anlarına katıldı.

"Çocuklara eğlenebilecekleri ortam"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Covid-19 sürecinin başlangıcından Haziran ayına kadar herkesin evlerinde kaldığını, çocukların okullarına gidemediğini, sokağa çıkamadığını, halkın yasaklı ve kısıtlı günlerde birçok şeyden mahrum kaldığını söyledi. Yeni normal süreçle birlikte bu yaz bir değişiklik yapmak istediklerini belirten Başkan Aktaş, 'Spor Mahallemde' ve 'Sanat Mahallemde' etkinliklerini vatandaşlarla buluşturduklarını dile getirdi. Çocukların ata binerek, mini survivor parkurunda koşturarak, mini golf sahalarında oynayarak hoş vakit geçirdiğini anlatan Başkan Aktaş, "Maskeleri takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek çocukların eğlendiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Altyapıda ve üstyapıda yoğun bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, mahalle insanının moral bulması için yeni normal denen süreci de göz önüne alarak farklı aktiviteler düzenliyor. 5 ilçemizdeki 6 ayrı noktada bu etkinlikler yapılıyor. Ağustos sonuna kadar da farklı mahallelerimizde aynı aktiviteler devam edecek. Hızla kentleşen ortamda çocuklarımızın eğlenebilecekleri ortamlar oluşturmak istiyoruz" dedi.

"Doğanbey'de Millet Bahçesi"

Doğanbey TOKİ Konutları'nın çok konuşulduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, konutların kazanılması, etrafında otopark, yeşil alan ve sosyal tesislerin oluşturulması yönünde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Başkan Aktaş, "Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla güzel bir çalışmanın startını vereceğiz. Yeraltında otopark, yer üstünde de Millet Bahçesi ve sosyal tesisler olmak kaydıyla bölgede ciddi canlanmalar olacaktır. Yapılacak çalışmalarla buranın daha yaşanabilir hale geldiğini göreceğiz" diye konuştu. 

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da çocukların neşesine şahitlik ettiklerini söyleyerek etkinlikler dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...
BURSA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için bu kente geldi.