Çiftlik Bank ile ilgili flaş açıklama!

Binlerce kişinin merakla beklediği konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konu ile ilgili İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı.

EKONOMİ, 08 Mart 2018 Perşembe, 15:00
Çiftlik Bank ile ilgili flaş açıklama!

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Çiftlik Bank oyunu ile ilgili son gelişmeleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programında cevapladı. Çiftlikbank ödemeleri yapılacak mı ? Çiftlik Bank faaliyetleri durdu mu ? Çiftlik Bank kapandı mı ? İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği konu ile kapsamlı bilgiler...

-Bülent Tüfenkci'nin açıklamalarından satırbaşları:

-Çiftlik Bank'ın sistem yöneticileri ödelemerini yapabilir. Ödeme konusunda durdurduğumuz bir faaliyetleri yoktur. Bu konuda ödeme konusunda özgürler istedikleri gibi yapabilirler.

Çiftlikbank nitelikli dolandırıcılık

Yeni Şafak gazetesinin bugün yayınladığı haberine göre Çiftlikbank isimli oyun üzerinden yüksek gelir vaat ederek halktan para toplanmasına ilişkin şikayetler üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önce inceleme, ardından soruşturma başlatmıştı. Bakanlık müfettişleri soruşturmayı tamamladı. Çiftlikbank üzerinden yapılan vurgunun "nitelikli dolandırıcılık" olduğuna karar verildi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Kamuoyunun uzun süredir beklediği konuya ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Soruşturma bitti. Çiftlikbank'la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK'a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Yarım milyarlık vurgun yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sanal oyun olan ve internet üzerinden gelir vaat eden Çiftlikbank'ın yasal olup olmadığı konusunda başvurular üzerine 29 Kasım 2017'de inceleme başlatmıştı. İnceleme sürerken SPK raporuyla Çiftlikbank tarafından yüksek gelir vaadiyle piyasadan yarım milyar lira toplandığı ortaya çıkmıştı. Yine sistemin "Bank" ifadesini kullanması, Bankacılık Kanunu'na aykırı bulunmuş ve Reklam Kurulu, 3 ay süreyle tedbiren durdurma cezası vermişti.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...