CHP'den 'vize' değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu tutumunun kabul edilemez olduğunu açıkladı.

SİYASET, 09 Ekim 2017 Pazartesi, 15:28
CHP'den 'vize' değerlendirmesi

CHP Grup Başkan Vekili Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Altay, Türkiye- ABD vize krizine değinerek, dış politikanın siyasete alet edilmesinin sancılarının yaşadığını belirterek, "Dış politikada asıl olan milletin ve ülkenin bekasıdır. Geçmişte Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizin zararının, o ülkelerde yaşayan, o ülkelerle iş yapan vatandaşlarımız öderken, şimdi dünden beri de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki öğrencilerden tutun sporculara kadar, politikacılardan tutun işadamlarına kadar herkesin sıkıntı, sorun yaşayacağı, milletimizin ve ülkemizin itibar kaybettiği bir noktaya Türkiye getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu krizle ilgili önce bir büyük sağduyu çağrımız var. Hem AK Parti yöneticilerine, hükümete, Cumhurbaşkanı'na hiç şüphesiz muameleyi reva gören Amerika Birleşik Devletlerine de aynı sağduyu çağrısını yapmak durumundayız. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu tutumu iç şüphesiz kabul edilemez" dedi.

Vize krizinin tarihte dip nokta olduğunu ifade eden Altay, "AK Parti hükümeti bu konuda diyalog başlatmayı becerebilmelidir" şeklinde konuştu.

İdlib'te Türk askerinin kimi cihatçılarla savaşa sokulduğunu iddia eden Altay, "İdlib'te bizdeki bilgilere göre, 25 bin silahlı cihatçı terörist var, bir milyonu aşkın da sivil var. Astana pazarlığı şu; Rusya, İran İdlib'te çemberin dışında olacak, bizim askerimiz İdlib'te cihatçılara karşı aslında milli ordu olan ama içinde cihatçı unsurları barındıran kimi cihatçılarla iş tutup, savaş edecek. Rusya, İran, Suriye Merkezi Hükümeti'nin ordusu dışarıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerleri muharip güç olarak kullanılacak. İdlib-Hatay sınırımızda Türkiye'ye yakın coğrafyada çok sayıda teröristi barındıran bir bölgedir. Bu cihatçıların Türkiye içinde bağlantıları vardır. İdlib sürecinde İdlib'te cihatçı teröristlerle savaşırken, Türkiye içerisindeki cihatçıların refleksiyle ilgili şimdiden hükümeti tedbir ve önlem almaya çağırıyoruz.Çünkü, İdlib'teki ismi ne olursa olsun, IŞID, Nusra'sı hepsinin Türkiye'de bağlantısı var" değerlendirmesinde bulundu. 

BURSA
Bursa'da rüzgar etkili oldu
Bursa'da sert eser rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, rüzgarı...
BURSA
Adalet Bakanı Yardımcısı Can: "Tutuklular, mahkumlar cezasını çekerken aynı zamanda da topluma ka...
Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Adalet Bakanı Yardımcısı Razaman Can'ın ka...
BURSA
Nilüfer'de Frankofon Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, Kanad...
SPOR
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10...
GÜNDEM
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı!
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek ke...
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...