Çavuşoğlu: "Dünya 5'ten büyüktür diye haykıracağız"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, dünyanın herhangi bir yerinde masum çocuklar ile kadınlar öldürülürken bu duruma seyirci kalmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Kalmayacağız, kalmamaya devam edeceğiz, dünya 5'ten büyüktür diye haykıracağız. Dünya 5'ten büyüktür kelimesinin ne denli anlamlı olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz" dedi. 

SİYASET, 02 Eylül 2017 Cumartesi, 17:03
Çavuşoğlu: "Dünya 5'ten büyüktür diye haykıracağız"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığının Merinos'ta düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. AK Parti'nin yenilenme sürecini hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "İlk olarak İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman teşkilatımızın başına getirildi. Ben ona huzurlarınızda bir kez daha başarılar temenni ediyorum. Allah onun ve bizlerin yardımcısı olsun. Bundan sonraki süreç onun ve bizler için çok önemli. Lütfen bunu bizden esirgemeyiniz. Zamanın ruhuna uygun bir şekilde yeniden yapılanma ve yeniden bir hızlanma durumu söz konusu artık. AK Partimiz dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığını hizmetkar ve talip bir partidir. Her zaman daha sağlam, daha diri durmak, daha iri olmak için çalışacağız. Çünkü sayın cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse Türkiye sendeler. Nasıl ki vücudu oluşturan milyonlarca hücre her saniye yenilemekte ve her saniye yenilendikçe bu vücut çürümekten kurtuluyor. Bizim partimizin de mükemmel şekildi işleyişini sürdürmesinin sırrı hücrelerinin her daim tazelenmesindendir. Kaldığımız noktadan bayrağı teslim aldığımız arkadaşlarla daha ileriye taşımak için gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu sancağı taşırken el birliği ile hareket edeceğiz. Küsmek, kırılmak yok" diye konuştu.

"Dünya 5'ten büyüktür kelimesinin ne denli anlamlı olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz"
"Birbirimize yüz çevirirsek, bayramları hakkıyla değerlendiremezsek, sorunlar katlanarak büyüyecek" diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Dünyanın herhangi bir yerinde masum çocuklar, kadınlar öldürülürken bizim tribünden oturup bunlara seyirci kalabilmemiz mümkün değildir. Kalmayacağız, kalmamaya devam edeceğiz, dünya 5'ten büyüktür diye haykıracağız. Dünya 5'ten büyüktür kelimesinin ne denli anlamlı olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. İslam kelimesinin esas anlamı barış, huzur ve esenlik anlamına gelen sim kelimesinden türemiştir. Bunu görmezden gelenler kaybetmeye mahkumdurlar. Bizler, siz dava arkadaşlarımızla Türkiye olarak bu medeniyete yaraşır şekilde hakkı savunmaya, haklı söylemeye, onu tutup kaldırmaya devam edeceğiz."
Bayramlaşma törenine Çavuşoğlu'nun yanı sıra eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Cemalettin Kani Torun, Zekeriya Birkan, Müfit Aydın, Osman Mestan, Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve teşkilat başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...