BÜTEKOM'a büyük övgü

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçen Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) yeni kompleksinin sektörlerin inovasyon ve tasarım odaklı büyümesini hızlandıracağını söyledi.

EKONOMİ, 14 Mart 2017 Salı, 14:46
BÜTEKOM'a büyük övgü

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyelerini BUTEKOM'da ağırladı. UTİB ve İTHİB'in ortak yönetim kurulu toplantısının ardından İTHİB heyetine, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Kompozit Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'nin yer aldığı BUTEKOM'un yeni merkezi hakkında bilgi verildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, komplekste yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik edeceğini söyledi. Merkezde yer alan Kompozit Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'nin de otomotivden havacılık ve rüzgar enerjisine kadar birçok sektörde dönüşüm sağlayan, üretim, test, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile entegre edilmiş bir merkez olacağını kaydeden Başkan Burkay, yakın zamanda Nanoteknoloji Mükemmeliyet Merkezi'ni de kompleks içerisinde hayata geçireceklerini söyledi.
Başkan Burkay, merkezde uzay, havacılık ve savunma tekstilleri, spor tekstilleri, kompozit malzemeler, ev teknik tekstiller ve giyim teknik tekstilleri gibi alanlarda bin 100'ün üzerinde test yapılabileceğini de vurguladı. Başkan İbrahim Burkay, "Merkezde oluşturacağımız Ar-Ge atmosferiyle kentimizin ve ülkemizin hedeflerine ulaşması için çalışacağız. Ar-Ge çalışmalarını bu merkezde yapan şirketlerimiz, bir adım önde olacaktır" dedi.
İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, ülke ekonomilerinin ve sektörlerin inovasyon odaklı üretimlerle büyüyebileceğini belirtti. İsmail Gülle, "Sektörlerimizin büyümesinde Ar-Ge ve tasarımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle tekstil sektörü için tasarım olmazsa olmazdır. Unutmayalım ki, önemli olan ürünlerimizin katma değerini artırmaktır" diye konuştu.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...