Burun estetiğinde ilginç istatistik

Uzmanlar, iş hayatında kariyer kaygısı yaşayanların burun estetiğini en çok yaptıranlar olduğunu söylüyor.

SAĞLIK, 14 Kasım 2017 Salı, 07:10
Burun estetiğinde ilginç istatistik

İş hayatında iyi görünmenin, kendi başına sessiz ancak etkili bir referans mektubu olduğu artık tartışılmaz bir gerçek haline geldi. Kulak Burun Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, insanların artık kariyer hedeflerini belirlerken,sadece becerilerini tespit etmekle yetinmediklerini, zayıf yönlerini ve eksilerini de gözden geçirdiklerini anlattı.

''Unutmayın, iş dünyasında iyi görünmek, sessiz bir referans mektubudur. Yani kariyer basamaklarını çıkarken bilgi ve becerileriniz ile birlikte kendinden emin, özgüvenli, bakımlı ve iyi görünümlü olmak da önemlidir." diyen Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, en çok Türkiye'de burun düzeltme ameliyatının yapıldığını, genç, orta yaş ve üstü yöneticilerin, yılların getirdiği deformasyonların net gözlenebildiği yüze odaklandıklarını ifade etti.

"İLK İZLENİM İÇİN İKİNCİ BİR ŞANSINIZ OLMAYABİLİR''

İnsanlar arası iletişimin, dış görünüm ve beden dili ile şekillendiğini vurgulayan Uçal, kişisel gelişim, akademik bilgi, tecrübe ve iletişim becerisinin de bireyi tamamlayan unsurlar olduğunu ifade etti. Toplantıların, krıtik iş görüşmelerinin, kişinin özgüveni sayesinde etkileyici sunumlara dönüşebildiğini belirten Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, bu çerçevede çalışanların, kadın ya da erkek fark etmeksizin daha bakımlı ve güzel görünmek için kendilerine özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

"EN SIK RASTLANAN BURUN ESTETİĞİ"

Uçal, ''İş dünyasındaki rekabet; insanlar için beğenilme, kabul görme gibi beklentileri de artırmaktadır. Bu bağlamda estetik kaygılar nedeniyle kliniklere yapılan başvurularda en sık rastlanan ise burun estetiği ameliyatlarıdır. Yüzümüzün tam merkezindeki burnumuz aynı zamanda insan yüzündeki en karakteristik organdır. Burnu yüzünden fiziksel ve psikolojik olarak olumsuz etkilenen bir kişi diyalog kurduğu insanlarda da negatif bir etki bırakabilir." şeklinde açıklama yaptı.

Solunum sisteminin başlangıç noktası burnumuzun performansımızı da doğrudan etkilediğini dile getiren Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, sağlığımız için en uygun ve en doğal solunum şeklinin burun solunumu olduğunu ifade etti. Uçal, burun tıkanıklığının en belirgin sebepleri arasında, burun eti, kıkırdak ve kemik eğriliğinin sayılabileceğini, uyku apnesi sendromu, ağız ve boğaz kuruluğu gibi nedenlerden dolayı uyku düzenin bozulabileceğini, dolayısıyla yaşam kalitesinin düşebileceğini, bu durumda da iş yükünü kaldıramaz hale gelebileceğinizi belirtti.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...