Bursaspor'un fanatikleri için bakın ne dedi?

Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Bursaspor kafilesine saldıranların taraftar olarak nitelendirilemeyeceğini söyledie

SPOR, 03 Mart 2017 Cuma, 08:53
Bursaspor'un fanatikleri için bakın ne dedi?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son olarak Bursaspor kafilesine yönelik saldırıyla gündeme gelen sporda şiddet konusunda, 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun yeterli olduğunu belirterek, "Yargının da üzerine burada çok büyük bir görev düşüyor. Yasa gereği zaten şu anda savcılarımızın da yargı mensuplarımızın da elinde yeterli enstrümanlar var" dedi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddet konusunu ülke gündeminden kaldırma noktasında kararlı olduklarını vurgulayarak, "Bizim derdimiz taraftarla değil, vandallarla" ifadelerini kullandı. 
Kılıç, Bursaspor kafilesine yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin "taraftar grubu" olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, "Burada yargının da üzerine çok büyük bir görev düşüyor. Yasa gereği zaten şu anda savcılarımızın da yargı mensuplarımızın da elinde yeterli enstrümanlar var" diye konuştu.


"Bursaspor kafilesine saldıranların taraftarlıkla ilgisi yok"
Kılıç, Bursaspor kafilesinin Kasımpaşa maçından sonra Bursa'ya dönerken otobüste yaşanan olayla ilgili çok rahatsız edici görüntülerin sosyal medyada ve basında yer aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Bu olayı gerçekleştirenlerin taraftarlıkla ilgisi yok. Bunlar taraftar değil. Bunları taraftar grubu olarak görmek de yanlış olur. Bursa'daki tüm kesimlere, hemşehrilerime birinci çağrım şudur; bu kişiler ile aranıza çok hızlı bir şekilde mesafe koyun. Alınması gereken birtakım önlemlerde eksiklik var mıdır yok mudur o zaten ayrı bir konu. Bu konu İçişleri Bakanlığı'mızın, emniyetin tarafından incelenen bir konu. Ama taraftar diye adlandırılan aslında vandalların, bunlar taraftar değil çünkü, vandal. Taraftar kendi takımını böyle davranmaz' Taraftar iyi günde de kötü günde de takımını destekler. Bunlar, aklı başında kişiler olamaz. Normal düşünce içerisinde olan kişiler olamazlar. Dolayısıyla emniyetin de, jandarmanın da yoğun bir çalışması var. Yargının da üzerine burada çok büyük bir görev düşüyor. Buradan bu çağrıyı tekrar yapıyorum. Adalet Bakanlığımız ile bu konu ile ilgili görüşme halindeyiz. 6222 sayılı yasa gereği zaten şu anda savcılarımızın da yargı mensuplarımızın da elinde yeterli enstrümanlar var. Bunları kullanmak durumundalar. Bu olayı sadece sporla ilgili düşünmemek lazım. Bu otobüse girenler yarın gider başka bir yerde, başka bir şey yaparlar. Bunlar normal davranışlar sergilemeyen kişiler."
Bakan Kılıç, sporda şiddetin ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasanın uygulamasında geçmişe nazaran daha iyi bir noktada olduklarını kaydederken, Bursaspor - Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya atlayan taraftarı örnek vererek, şunları söyledi;


"Kulüplerimizin maddi zorluklarının panzehiri, altyapı"
Bakan Kılıç, yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili soruyu yanıtlarken, "Bizim tabi ki birinci önceliğimiz kendi sporcularımızın, futbolda, basketbolda hangi branşta olursa olsun, kendi sporcularımızın takımlarımızda yer almasıdır" dedi. Bakan Çağatay kılıç, uluslararası spor camiasında öne çıkmış, özellikle futbolda kabiliyetleri açısından isim yapmış, takımlarına katkı sağlayabilecek uluslararası oyuncuların da olmasında bir sakınca bulunmadığını dile getirirken, "Ama bu yabancı oyuncu konusunun kendi oyuncularımızın kendilerini geliştirmesinde bir engel olmaması gerekiyor" diye konuştu.

"Panzehir altyapıdan yoğun şekilde sporcu yetiştirilmesi" 
Bakan Çağatay Kılıç, kişisel olarak Türk takımlarında kendi alt yapılarında yetişmiş sporcularımızın sahada olmasını tercih ettiğini ifade ederken, "Maddi anlamda da kulüplerimizin girdiği zorlukların panzehiri altyapıdan yoğun şekilde sporcu yetiştirmeleri. Bu sporcuların yetişmesi ve başka kulüplere transferi kulüplere maddi konular da getiren bir konu. Zaten bu anlamda kulüplerin tercihi de bu noktadadır. Tabi bazı konularla ilgili daha çok dışarıdan futbolcu getirme konusunda bir yola başvuruyorlar. Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha fazla alt yapıdan yetişen kardeşlerimiz, futbolcularımız sahalarda olacaktır" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, Mesut Özil örneği
Kılıç, Avrupa'da ve dünyada en önemli spor elçisi olarak kimi gördüğünü sorusuna ise "Popülerliği açısından baktığımız zaman, Türkiye'den gitmiş olmasıyla beraber Milli Takımımızın da kaptanı Arda Turan, Barcelona'da top koşturuyor. O çok önemli bir vazifeyi ifa ediyor. Ama Türkiye'de top koşturmamış, şu an yine Avrupa'da oynayan ama kökü bu topraklarda olan kardeşlerimiz de var. Mesut Özil ilk akla gelen isimler. Diğer birçok arkadaşımız var. Onlar da ülkemizi, kültürümüzü, medeniyetimizi temsil ediyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemler içerisinde daha fazla sporcumuzun, futbolcumuzun diğer ülkelerde görev aldığını göreceğiz" karşılığını verdi.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...