Bursaspor küme düşmeyecek

Gözyaşlarıyla görevinden ayrılan Bursaspor eski teknik direktörü Adnan Örnek, "Artık beni de Trabzon'da taraftar olarak görebilirsiniz. Bursaspor'dan ayrıldım ama saha dışından destek olmaktan hiç gocunmam. Bu takımın ligde kalacağına yüzde 100 eminim" dedi.

BURSASPOR, 30 Mayıs 2017 Salı, 10:10
Bursaspor küme düşmeyecek

FUTBOLCULARI UYARMAMIZA RAĞMEN...

Gençlerbirliği maçı sonrası gözyaşlarıyla istifa eden teknik direktör Adnan Örnek, Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalar yaptı. "Takımı ayağa kaldırmaya çalıştık ama olmadı" diyen Örnek, "4 hafta boyunca elimizden geleni yaptık. Ancak bu skorlara yansımadı. Fikstür de zordu. Özellikle Gençlerbirliği maçından kesinlikle üç puan bekliyorduk. Beraberlik de işimize yarayabilirdi. Futbolcularımı uyardım. Ancak ne yazik ki maçın atmosferi, oyuncuların özellikle son dakikalarda gol atma isteği, uyarmamıza rağmen kontrataktan gol yememize neden oldu. İstifa ederken aklımda önümüzdeki hafta Trabzon maçı var, yok düşünmedim. Ben o an takıma şok yaşatmak istedim. Bunu yapabilecek tek adam da bendim. Yoksa Trabzon maçına neden gitmeyeyim. Burada 14 yıl futbol oynamış, 6 yıl kaptanlık yapmış, her türlü sevinç ve üzüntüyü yaşamış adam böyle görevi bırakır mı?" dedi.

Bursaspor'daki görevinden istifa eden Adnan Örnek kendisini istifaya götüren süreci ve Yeşil Beyazlı takımda yaşanan gelişmeleri Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy ve Bursaspor muhabiri Barış Yalım'a içtenlikle anlattı.

TARAFTAR OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ

Trabzonspor maçından oldukça umutlu olduğunu dile getiren Adnan Örnek şöyle devam etti: "Her şeye rağmen ben bu takımın Trabzonspor'u yenebileceğini düşünüyorum. Oyuncular motivasyon olarak kötü ama eskisi gibi değil. En azından mücadele ediyorlar. Bu mücadeleyi ve isteği sezon içinde gösterselerdi 50 puan yaparlardı. Şimdi ise kendi kendimize durup dururken rakip yarattık. Trabzonspor maçı çok önemli hale geldi. Artık sahada kazanacağız. Yönetim, taraftar, basın mensubu, teknik adam olarak bir derece... Dönüp dolaşıp iş sahaya kalıyor. Kopartman lazım. Trabzon maçından çok ümitliyim. Trabzon Bursa'ya uzak olabilir fakat mümkünse gidebilen gitsin. Ben gitmeyi düşünüyorum. Bursaspor'dan ayrıldım ama saha dışından destek olmaktan hiç gocunmam. Beni taraftar olarak görebilirsiniz artık. Bursaspor ligde kalacak, skor olarak ben yaşayamadım ama gelen teknik adam yaşayacak. Bursaspor'un ligde kalacağından yüzde 100 eminim."

Bursaspor'a feda olsun

Bursaspor'un bu durumda olmasının 3-4 haftalık bir süreçten kaynaklanmadığının altını çizen Adnan Örnek, "Bu olaylar kar topu gibi büyümüş. Çığ haline gelmiş. Biz bunu durdurmaya çalıştık ama olmadı. Yönetimin önünü açmak istedim. Belki plan yaparlar diye düşündüm. Açık yüreklilikle ve beklentim olmadan istifa ettim. Altyapıda 3 yıllık sözleşmem vardı. Bursaspor'a feda olsun. Hiç önemli değil. Ben duygu yüklü adamım. Duygularımla hareket edebiliyorum bazen. Açık yürekli insanım. Aklımdan ne geçiyorsa içimden söylüyorum" dedi.

'Sen kimsin?' diyebilirler

16 günlük sözleşmenin hem kendisi hem de takıma olan yansımasını sorduğumuzda Adnan Örnek şu cevabı verdi: "Bir Bursalı olarak demoralize oldum. Futbolcularda da yaratmış olabilir. Belki yönetim kötü niyetli yapmamış olabilir. Ben kafama takmadım. Sözleşme, ücret hiçbir şey konuşmadım. İlgilenmedim. Ama futbolcularda yaratmış olabilir. 5 maçlık teknik direktör derler, başka gözle bakabilirler. Belki güven ortamı kaybolmuştur. 'Sen kimsin?' diyebilirler. Ama şunu da söyleyeyim futbolcuların hiçbiri bana saygısızlık yapmadı, söylediğim her şeyi yerine getüirmeye çalıştı ama sonuç istediğimiz gibi olmadı."

Kafaları dank etsin istedim

Adnan Örnek, Bursaspor'da tekrar teknik adamlık gö-revi yapabileceğini söyleyerek, "Ben zorunlu olarak göreve geldim. Halbuki Milli Takım'dan altyapıya çok değişik planlarla geldim. Aklımda Bursaspor A Takımı çalıştırmak yoktu. Kısa süre de olsa elimden gelen bütün gayreti gösterdim. Son hafta yine gösterecektik. Ben futbolcular uyanması, kafaları dank etmesi için istifa ettim" dedi.

Kubilay'ın kötü zamanı bana denk geldi

Son haftalardaki kötü performansı ile taraftara saç baş yolduran Kubilay Kanatsızkuş hakkında da konuşan genç teknik adam, "Genç oyuncu bu. Yetenekli de bir oyuncu. Birçok Avrupa takımının listesinde. Avrupalılar boşu boşuna bir oyuncuyu beğenmezler. Sinan, Kubilay, Stancu ve Sercan gibi forvetler var. Hepsini oynattık. Hepsini bir arada da oynattık. Kubilay'ın kötü zamanı bana denk geldi. Batalla'dan sonra en çok gol atan oyuncu. Milli takımda oynuyor. Bir kalitesi var. Ama genç oyuncu. Bunların toparlanması zor. Gol atamayınca çöküyor. Ama bazen de oynatmak zorunda kalıyorsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursa Hakimiyet

BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...
BURSA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için bu kente geldi.
GÜNDEM
Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 38 terörist etkisiz hâle getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz ha...
BURSA
Osmangazi zabıtasından pide gramajı denetimi
Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Osmangazi Bel...