Bursaspor Kulübü'nün gözü Senegal'de olacak!

Bursaspor Kulübü, scout ekibinin projesi kapsamında Senegal ile iyi ilişkiler kurarak gözünü bu ülkedeki potansiyelli futbolculara dikecek.

BURSASPOR, 04 Şubat 2019 Pazartesi, 14:35
Bursaspor Kulübü'nün gözü Senegal'de olacak!

Bursaspor Kulübü, Senegal'deki futbolcu havuzunu daha iyi değerlendirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. Scout ekibinin projesi kapsamında bu konuyla ilgili bir adım adan yeşil-beyazlı kulüp, Senegal Büyükelçiliği'ne bağlı Başkâtip Moustapha Fall'u, bu akşamki Bursaspor-Konyaspor maçına davet etti. Bursa'ya gelen Moustapha FALL'un, maç öncesi her iki takımın Senegalli futbolcularına bir plaket takdim edeceği bildirildi. Bu projedeki amacın, Senegal'deki önemli akademileri yakından takip etmek ve Senegalli yetkililerle iyi ilişkiler kurup bu ülkedeki futbolculara daha kolay ve hızlı ulaşmak olduğu kaydedildi.

4 OYUNCUYA PLAKET VERİLECEK

Bu akşam saat 20.30'da oynanacak Bursaspor-Konyaspor karşılaşma öncesi Başkâtip Moustapha Fall'un Bursaspor'dan Henri Saivet, Stephen Badji ve Diafra Sakho'ya, Konyaspor'dan ise Fallou Diagne'ye bir plaket takdim edeceği öğrenildi.

SENEGAL DÜNYA FUTBOL PAZARINA YILDIZLAR SUNUYOR

Senegal'in önemli akademileri, Avrupa'ya birçok yıldız futbolcu çıkarmasıyla ünlü. Söz konusu akademilerden biri, yapılan protokol sonucunda 20 yılı aşkın süredir Fransa'nın Metz kulübüyle çalışıyor. Metz Kulübü ile yapılan bu anlaşma, dünya futbol pazarına önemli yıldızları da kazandırmaya devam ediyor. Şu anda Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor forması giyen Papiss Demba Cisse, Liverpool ile dünya futbol ilgi odağının merkezine oturmuş olan Sadio Mane, henüz 20 yaşına basmamışken 17 milyon euro bonservis bedeli ile Metz'den Rennes'e transfer olan İsmaila Sarr ve Avrupa transfer pazarının ilgi odağı olan santrfor Habib Diallo bu sayılacak isimler arasında yer alıyor.

DIAFRA SAKHO DA BU AKADEMİDEN
Öte yandan Bursaspor'da forma giyen Diafra Sakho da, şu anda Konyaspor'da forma giyen Fallou Diagne ile bu akademiden çıkan futbolcular arasında yer alıyor. Her iki futbolcunun da 2006-2007 sezonunda söz konusu akademiden Metz'e gittikleri biliniyor. Sakho, Fransa'da gösterdiği performans ile her futbolcunun rüyalarını süsleyen İngiltere Premier League ekiplerinden West Ham United'a transfer olup, burada 3,5 sezon başarıyla forma giydikten sonra Fransa'ya geri dönmüştü. Fallou ise, Fransa kariyeri yanı sıra, Almanya'nın önemli kulüplerinden olan Freiburg ve Werder Bremen'de oynadı.

SAMET ÇAYIR / ÖZEL HABER



 

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...