Bursalılar bu müzeye akın ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos Enerji Müzesi, toplumun bütün kesimlerine yönelik faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

BURSA, 09 Ocak 2018 Salı, 16:18
Bursalılar bu müzeye akın ediyor!

Enerji Verimliliği Haftası münasebetiyle düzenlenen 'Gelecek, geri dönüşümle gelecek' isimli sergi, düzenlenen törenle Merinos Enerji Müzesi'nde açıldı. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kavram Okulları ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin katkı sunduğu sergide toplam 100'e yakın geri dönüşümü anlatan eser yer alıyor. Öğrencilerin ilgi gösterdiği sergi, 31 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi açılışının ardından müzenin girişine kurulan geri dönüşüm potasına bütün davetliler pet şişe attılar.
Serginin açılışında konuşan Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Enerji Verimliliği Haftası'nda okul ve mesleki toplum örgütleriyle ortaklaşa bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de elektriğin büyük ölçüde kömür ve doğalgazdan elde edildiğini, bunların ad yenilenemeyen enerjiler olduğunu belirten Çevik, "Bu yüzden geri dönüşüme daha fazla önem vermeliyiz. Bu kapsamda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Geri dönüşümün hayatımızdaki yerini irdelemek istedik. Geri dönüşüm hayat ve gelecek demektir. Bu kapsamda 'Gelecek, geri dönüşümle gelecek' sloganıyla faaliyetimize başladık. Serginin yanında seminer ve atölyeler de düzenliyoruz. Çalışmaya destek veren kurumlarımıza Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına teşekkür ediyorum" dedi.
Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sezer ise atık malzemelerin çöp olmadığını, doğur değerlendirildiğinde enerji kaynağı olabileceklerini ifade etti. 3 senedir bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Sezer, okul içerisinde yapılan çalışmayla binlerce kişinin konunun farkına vardığını anlattı. Bursa'ya büyürse, Türkiye büyür anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını anlatan Sezer, küçük küçük de olsa katkılar sunmaya devam edeceklerini söyledi.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...