Bursalı tarımcılara müjde!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Tarım Kredi Kooperatifi, 2017 yılında çiftçilere ayni ve nakdi olmak üzere 8 milyon lira destek sağladı.

EKONOMİ, 20 Aralık 2017 Çarşamba, 13:38
Bursalı tarımcılara müjde!

İnegöl Tarım Kredi Kooperatifi, 21 Aralık Dünya Kooperatifçiler Günüyle birlikte kuruluşunun 73. yılına girecek. 72 yıllık tecrübeyle İnegöllü çiftçilere hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Kooperatif Müdürü Adnan Güner, "Ülkemizin sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için mesai mefhumu gözetmeksizin çiftçilerimize hizmet vermekteyiz. Bundan sonra da aynı gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. 400 faal ortağımızla İnegöl merkez ve 20 kırsal mahalleye hizmet ediyoruz. 2017 yılında çiftçilerimize 2 bin ton kimyasal gübre, 350 ton motorin, bin ton yem, bin 400 ton kömür, 50 ton yaprak gübresi, 50 adet zirai alet ve makine ile 23 zirai mücadele ilacı verildi. Bunun yanında 2,5 milyon lira ihtiyaç kredisi verdik. 2017 yılında çiftçilerimize toplam 8 milyon liralık aynı ve nakdi destek sağlamış olduk" dedi.
Güner, "Türkiye genelinde çiftçilerimiz tarafından üretilen kuru baklagiller, çay, zeytin gibi gıda maddelerini borç karşılığı alarak, tesislerimizde işliyoruz. Bu ürünleri de tüm kooperatiflerimizin satış reyonlarında uygun fiyatlarla çiftçilerimize ve vatandaşlarımızın alımına sunuyoruz. Bu sayede çiftçilerimizin en büyük sorunu olan pazarlama sıkıntısını kooperatiflerimizin satış reyonlarında gidermiş oluyoruz. Çiftçilerimizi direk olarak tüketiciyle buluşturmuş oluyoruz" diye konuştu.
3 milyon liralık yatırım
Yeni hizmet binasının 2018 yılında hizmete açılacağını belirten Güner, "2017 yılı Ekim ayında Alanyurt yolu üzerinde ki Sebze ve Meyve Hali arkasında gerçekleştirdiğimiz temel atma töreniyle yeni hizmet binamızın ve depolarımızın inşaatına başladık. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak 3 bin metrekarelik yeni hizmet binamızla İnegöllü çiftçilerimize modern bir tesiste en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Yeni binayla birlikte mevcut hizmetlerimizin yanında hububat (arpa, buğday, yağlık ayçekirdeği) alımı yapacağız. Bu sayede çiftçilerimize alternatif bir pazar oluşturacağız" dedi.
5 bin dönüm arazi sigortalandı
Bereket Sigorta'nın 2019 yılında hizmete gireceğini ifade eden Güner, "2017 yılı içinde ortaklarımıza ait 5 bin dönümlük arazi meyve, sebze ve hububat kooperatifimiz aracılığıyla sigortalandı. Ortaklarımıza ait tüm arazilerin yaklaşık yüzde 70'i sigortalanmış oldu. Bunun yanında 2019 yılında kooperatifimizin genel merkezi tarafından alınan Bereket Sigorta hizmete girecek. Bu sayede ortaklarımıza sigorta hizmeti de vermeye başlayacağız. Ayrıca bu sene yaşanan afetlerden dolayı ürünleri zarar gören 80 çiftçimize 1 milyon liraya yakın hasar ödemesi yapılmıştır" şeklinde konuştu.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...