Bursalı öğrenciler destan yazılan topraklarda

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' projesinde bir hafta geride kalırken, şu ana kadar toplam 13 okuldan 850 öğrenci, 27 otobüs ile destanın yazıldığı topraklara gitme fırsatı buldu.

BURSA, 04 Nisan 2018 Çarşamba, 17:37
Bursalı öğrenciler destan yazılan topraklarda

Osmangazi Belediyesi, 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' projesi ile okullarında başarılı olan 20 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürüyor. Nisan ayı sonunda hayata geçirilen proje kapsamında şu ana kadar toplam 13 okuldan 850 öğrenci 27 otobüs ile destanın yazıldığı topraklara gitti. Çanakkale'ye gezisine katılan öğrenciler, Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyaları, 257 kiloluk bombayı olduğu yerden tek başına kaldıran Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş ve Arkadaşlarının Şehitliği, Zığındere, Kocadere, Bomba Sırtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Conkbayırı ve 57'inci Alayı gezerek şehitlerimiz için dua etti. 
65 gün sürecek proje kapsamında toplam 115 okuldan 20 öğrenci her gün 7, toplamda da 455 otobüs ile Çanakkale'ye giderek, ülke topraklarını savunmak adına askerlerimizin verdiği şanlı mücadele ruhunu yaşama fırsatı bulacak. 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' adı altında hayata geçirdikleri proje ile 20 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürerek, gençlerin millî şuurlarının güçlenmesine katkıda bulunduklarını ifade ederek, "2015 yılında Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 18 bin öğrencimizi Çanakkale'ye ötürdük. Bu yıl da 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' projesi ile yeniden 20 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Dünyanın gidişatının değiştiği, bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale'ye daha fazla öğrencimizin gitmesi ve istiklal destanın yazıldığı toprakları gezerek bir ulusun küllerinden yeniden doğduğu yerleri görebilmesi, geleceğimiz adına çok önemli. Çanakkale'yi görmeden ve atalarımızın orada yazdığı destanı bilmeden geleceğe sağlam adımlar atamayız. 100 yıl önce Çanakkale'de mücadele ettiğimiz emperyalist zihniyet, bugün Suriye ve Irak'ta karşımıza çıkıyor. Biz tarihimizi iyi bilirsek ve kendimize dersler çıkartırsak, kimse bizim karşımızda duramaz" dedi. 

BURSA
NKT'nin çocuk oyunu 23 Nisan'da ücretsiz
Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan 'O taraf bu taraf şu taraf' adlı çocuk oyunu 21-2...
BURSA
Bursa'da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor
Bursa'da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta 13 paket halinde satışa hazır metamfetamin ele g...
DÜNYA
Elon Musk: "Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz"
Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırısı...
BURSA
Bursa'da "Aranan Şahıslara" şafak vakti operasyon: 113 şüpheli yakalandı! Deldiği duvardan kaçmay...
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak...
GÜNDEM
Arapça tabelalar kalktı, İngilizce tabelalar duruyor: "O zaman İngilizce tabelalar da kaldırılsın"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin başlatmış olduğu Arapça tabelaların kal...
BURSA
Başkan Şadi Özdemir: "Nilüfer tehlikenin eşiğinde"
Nilüfer ilçesinin, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgelerinin ilk sırasında yer aldığını ifade ede...