Bursalı mobilyacılar Afrika'da

MODEF Fuarcılık Şirketi, yıllık 700 milyon dolarlık mobilya ithal edilen Güney Afrika'da pazar araştırması ikili iş görüşmeleri yaptı. MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, oldukça verimli geçen ziyaret sırasında ülkedeki mobilya mağazası zinciri sahipleri ve büyük ithalatçılarla görüştüklerini bildirdi. 

EKONOMİ, 11 Ekim 2017 Çarşamba, 20:00
Bursalı mobilyacılar Afrika'da

Türkiye'deki mobilya sektörünün önemli merkezlerinden biri olan İnegöl'de 17-22 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 38. MODEF EXPO Fuarı hazırlıkları sürüyor. Fuara gelecek yabancı profesyonel ziyaretçi sayısını arttırmak için bir dizi çalışma yapan MODEF Fuarcılık Şirketi Yönetimi, bu amaçla gittiği Güney Afrika'dan umutlu döndü. İnceleme gezisine, Bursa Valisi İzzetin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Akdeniz'e Kıyı Ülkeler Ekonomik Forum Başkanı ve AK Parti Bolu Milletvekili Ali Erçetin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile ilçedeki 25 mobilya üreticisi katıldı.
MODEF Fuarcılık Şirketi Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl mobilyasına yeni pazarlar aramak amacıyla belirli aralıklarla ticari heyet gezileri düzenlediklerini söyledi. Uğurdağ, kısa süre önce yapılan ziyaretin amacının, çok önemli bir pazar olan Güney Afrika'ya İnegöl'den yapılacak mobilya ihracatının kapılarını aralamak olduğunu söyledi. Güney Afrika'nın BRICS ülkeleri arasında yer aldığını ve Sahra Altı ülkelerini besleyen önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Yavuz Uğurdağ, "Ülkede yılda 700 milyon dolarlık ithalatı olan mobilya pazarı var. Türkiye bu ülkedeki pazarın yüzde 1'ine hitap ediyor. Amacımız oldukça geniş olan bu pazarda etkili olmak" dedi.
Güney Afrika'daki ekonominin yüzde 80'inin Gauteng Bölgesi'nde ve Johannesburg şehrinde döndüğünü anlatan Yavuz Uğurdağ, görüşmelerine bu bölgelerde ağırlık verdiklerini söyledi. Uğurdağ, 5 ila 400 mobilya mağazası zincirine sahip olan ve yüklü miktarda mobilya ithalatı yapan 30 firma ile görüştüklerine vurgu yaptı. Güney Afrika Siyahi İşadamları Derneği Yönetimi ve Güney Afrika Büyükelçisi ile de görüştüklerini ifade eden Yavuz Uğurdağ, "Ayrıca bölgedeki mobilya mağazalarını inceleyerek ürün ve modeller hakkında bilgi sahibi olduk. Güney Afrika'dan Türkiye'ye ürün satmak isteyen firmalarla da görüştük" dedi.
Yapılan görüşmelerde, İnegöllü mobilyacıların satış bağlantısı yaptığını ve görüştükleri 30 büyük firmadan 20'sinin 17-22 Ekim'de yapılacak MODEF EXPO Fuarına katılacağını da söyleyen MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Çok verimli bir seyahat gerçekleştirdik. Bu pazar geçmişte ihmal edildiği için Türkiye'nin satışı yüzde 1 seviyesinde kalmış. Görüştüğümüz gruplar, katalogdan ürünlerimizi beğendiği için derhal sipariş verdiler. Fuar sonrasında daha çok satış gerçekleşeceğinden eminiz" diye konuştu.
Başkan Uğurdağ İnegöl'ün mobilya pazarını genişletmek maksadıyla daha önce de Fas ve Güney Kore'ye de benzer ticari heyet gezileri yaptıklarını hatırlatarak, "Bu seyahatlerden olumlu dönüşler aldığımızı görmek heyecanımızı arttırıyor. İnegöl mobilyasının dünya pazarlarına açılması için benzer seyahatlere devam edeceğiz" dedi.
MODEF EXPO Fuar hazırlıklarının önemli ölçüde tamamlandığını kaydeden Yavuz Uğurdağ, gelecek hafta düzenlenecek fuarda 2018 yılının mobilya modellerinin görücüye çıkacağını hatırlatarak mobilya toptancısı ve mağazacıların bu ürünleri görmeleri için İnegöl'e beklediklerini sözlerine ekledi.

MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...
EĞİTİM
Mudanya Üniversitesi'nde 13 yeni bölüme daha onay
Bursa'nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, bünyesine kattığı yeni bölümler ile g...