Bursalı çocuklar ameliyata gülerek gidiyor

Bursa'da, bir kamu hastanesinde, çocuklar, ameliyat ve sünnet operasyonlarına akülü araç ve maskotlar eşliğinde güle oynaya gidiyor.

SAĞLIK, 20 Mart 2017 Pazartesi, 14:49
Bursalı çocuklar ameliyata gülerek gidiyor

Daha önce ameliyata ve sünnet olmaya ağlayarak giden çocuklar, bu uygulama ile gülerek ameliyata gidiyor. Çekirge Devlet Hastanesi ile 1326 Şehrimiz Bursa ve Ortak Dili Kullanan Kadınlar Derneği iş birliğiyle başlatılan proje çocukların göz yaşınını dindirdi. Hastanenin 2 odasına erkek ve kız çocukları için ayrı ayrı oyun odaları oluşturuldu. Ameliyat öncesi ve sonrası bu odalara alınan çocuklara çizgi film kahramanları ve oyuncaklarla ameliyatın stresi unutturuluyor. Daha evvel ameliyatlara ağlayarak götürülen çocuklar, akülü araçlar ve maskotlarla gülerek ameliyathaneye giriyor. Ameliyattan sonra oyun odasına alınan çocuklar, içinde bir çok oyuncağın olduğu süslü odalarda keyifli vakit geçiriyor. 

Proje hakkında bilgi veren Çekirge Devlet Hastanesi yöneticisi Kayhan Sonkur, "Hastanemizde bağışçılarımızın katkılarıyla ameliyat öncesi çocuklarımız için oda hazırladık. Maksadımız ameliyat öncesi çocukların stresini azaltmak, odadan akülü araçlarla ameliyathaneye neşeli bir şekilde gitmelerini sağlamak. Bu uygulamadan sonra çocuklarımızdaki ameliyat stresi azaldı. Çocuklar mutlu bir şekilde ameliyata giriyor. Ameliyattan sonra güzel bir ortamda karşılanıp neşeli vakit geçirilmesi sağlanıyor. Bu projeden 15 yaş altındaki çocuklar yararlanıyor. Daha önce çocuklarımız ameliyat öncesi boş bir odada üstleri çıkarıldıktan sonra ameliyathaneye alındıkları zaman sıkıntılı bir süreç yaşıyorlar. Bu süreç ileriki hayatta da hafızalarına kazınıyor. Bunu hayatları boyunca unutmuyorlar" dedi. 
Çocukları akülü araçlarla ameliyathaneye götürerek güzel bir ortamda ameliyat olmalarını sağlamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Sonkur, "Daha evvel çocuklar ameliyattan korkup ağlıyorlardı. Bunu ortadan kaldırmak için böyle bir uygulamaya gittik" dedi. Bir proje derneği olduklarını ifade eden 1326 Şehrimiz Bursa Derneği Başkanı Mustafa Sarı ise, "Biz özellikle proje derneği olarak kurulduk. İlk başlarda yaptığımız küçük projelerin ardından bu güzel projeyi hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...
BURSA
Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki İsmail 3 gündür kayıp!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor....
BURSA
Bursa'da domuz sürüsü şehir merkezine indi
Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş ...
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı.
SPOR
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı belli oldu.
DÜNYA
Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 ...