Bursa'ya yeni dev tesis

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'Sağlıklı bir Bursa' hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gemlik'in Kurşunlu sahilinde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda, 'Gençlik ve Aile Danışma Merkezi'ni oluşturuyor.

BURSA, 14 Mart 2017 Salı, 12:45
Bursa'ya yeni dev tesis

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 'Sağlıklı bir Bursa' hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gemlik'in Kurşunlu sahilinde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda, 'Gençlik ve Aile Danışma Merkezi'ni oluşturuyor. Bursa'nın daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi, Gemlik İlçesi'nin Kurşunlu Mahallesi'ne 'Gençlik ve Aile Danışma Merkezi'ni kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gençlik ve Aile Danışma Merkezi ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi ve Bursa'nın kalite kenti olması yolunda fiziki çalışmaların yanı sıra toplum sağlığına yönelik projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi. 'Sağlıklı bir Bursa' hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da özellikle ailelere ve dezavantajlı gruplara yönelik ihtiyaç duyulan tesisleri hızla gerçekleştiriyoruz. Gemlik'te Kurşunlu sahilinde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda, 'Gençlik ve Aile Danışma Merkezi'ni oluşturuyoruz. Burayı bir kamp yeri ve rehabilitasyon merkezi olarak kullanacağız" dedi.

Tesis komple yenileniyor
Danışma merkezine dezavantajlı kişilerin başvurabileceğini belirten Başkan Altepe, "Vatandaşlarımız burada güzel vakit geçirebilecekler. Tesis gayet uygun yerde, Kumsaz bölgesinde deniz kenarında. İçinde 3 idari binası ile 5 adet 2'şer katlı ve toplam 8 binası bulunan 5 bin metrekare alanda güzel bir tesis. Verem Savaş Derneği'nden alınan bu tesisi artık komple Büyükşehir Belediyesi olarak yeniliyoruz. Çatısından zeminine kadar bina elden geçiriliyor. Yaklaşık 1 ay sonra tamamlanarak güzel bir merkez olacak" diye konuştu. Başkan Altepe, merkezde bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapılacağını da ifade ederek, "Sağlıklı bireylerle sağlıklı bir toplumu oluşturmak için atılan güzel bir adım. Önemli bir eksikliği daha tamamlamış oluyoruz. Kurşunlu bölgesine açılan bu kamp yeri ve rehabilitasyon merkezi, Bursa'ya da toplum sağlığına da büyük katkı sağlayacak" ifadesini kullandı. Merkezdeki çalışmalar kapsamında binalardaki ısı yalıtımları, iç ve dış boyaları ile tüm mekanik ve elektrik tesisatlarının bakım onarım işlemleri yapılıyor.

GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...