Bursa'ya ünlü yağacak!

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, 18-26 Mart 2017 tarihleri arasında BUTTİM'de kapılarını açacak. Birçok ünlü isim, fuar süresince Bursalı kitapseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR - SANAT, 17 Mart 2017 Cuma, 16:49
Bursa'ya ünlü yağacak!

15. Bursa Kitap Fuarı, 18-26 Mart tarihleri arasında BUTTİM'de ziyaretçileri ile buluşacak. Fuara 15'inci yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi'ni destek verecek. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun ve 30 yazarın katılacağı fuarda, söyleşi, panel ve çocuk faaliyetlerinden oluşan 80 kültür programı gerçekleştirilecek.

"Bursa kitabı seven bir şehir"
Fuarın açılışı öncesi Bursa'daki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral, Türkiye ve Bursa'da kitap satış noktaları üzerine bilgiler vererek, "Bugün Türkiye'de özel mağazalar haricinde bin 530 kitap satış noktası bulunmaktadır. Bu kitap satış noktalarının 133'ünün de Bursa'da olduğu tespit edilmiştir. Bursa kitap satışı noktasında İstanbul ve Ankara'dan sonra 3. durumda bulunmaktadır. Bursa kitabı seven bir şehir. Eldeki rakamlar gerçekten çok sevindirici" dedi.

"İşlerimizin başında kitap fuarcılığı olsun"
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de, "Mutat ama bayatlamamış, bilinir ama unutulmamış, sevilir ama terk edilmemiş, hedeflenir ama vazgeçilmemiş işlerimiz olsun. Bu işlerimizin başında da kitap fuarcılığımız olsun. Kitap adına Bursa'nın çok iyi bir notu var. İnşallah bu trend yükselerek devam eder" diye konuştu. Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan, Nuray Sayarı, Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan Celil Oker, Nihat Sırdar, Cemalnur Sargut, Cemil Kavukçu ve Türkan Şoray da Bursalı kitapseverlerle bir araya gelecek.
Girişlerin ücretsiz olduğu fuarlar her gün 10.00 ile 19.30, kapanış günü olan 26 Mart 2017 Pazar günü ise 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Eğitim Fuarı ise 21 ile 26 Mart tarihleri arasında açık kalacak.

BURSA
Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı
Osmangazili muhtarlar, mazbatalarını Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakam...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 33 bin 797'ye yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayı...
BURSA
Otomobilin çarptığı yaşlı adam yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu y...
BURSA
Başkan Bozbey: "5 yıl içerisinde alt yapısını tamamlamadığımız bölge kalmayacak"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel ...
BURSA
Bursa'da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir otomobil, bisikletli genç kıza çarptı. Sağlık ekiplerince hastaney...
BURSA
Bursa'da çalıntı motosiklet ile başka bir motosiklet çalan hırsız yakalandı
Bursa'nın Karacabey ilçesinin Eskisarıbey Mahallesi'nde bayramın ikinci günü yaşanan motosiklet h...