Bursa'ya müjde! O şube açılıyor...

Hüseyin Şahin, uzun süredir sürdürdüğü girişimin sonuç verdiğini ve Türk Eximbank'ın Bursa'ya şube açma kararı aldığını müjdeledi. Şahin, şube açılmasıyla Bursalı ihracatçıların artık ucuz ve güçlü kredi kaynağına daha kolay ulaşabileceğini söyledi.

EKONOMİ, 15 Mart 2017 Çarşamba, 10:41
Bursa'ya müjde! O şube açılıyor...

Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada Bursa'da İrtibat Bürosu aracılığı ile Bursa ve bağlı illerdeki ihracatçıya hizmet veren Türk Eximbank'ın şube açma aşamasına nasıl geldiğini anlattı. Temel amacı ihracatçıyı, ihracata yönelik imalat yapan firmaları ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri desteklemek olan Türk Eximbank'ın, Bursa'da şube açması için 2012 yılından bu yana girişimlerde bulunduğunu hatırlattı.
Bursa irtibat bürosunun, Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik Yalova, Çanakkale ve Kütahya'daki ihracatçılara hizmet sunduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin, doğrudan ya da bankalar aracılığı ile kullandırılan kısa, orta ve uzun vadeli kredilerin sürekli arttığını ve 2016 itibarıyla 1 milyar doları bulduğunu belirtti. Bursa irtibat bürosunun bu süreç içinde iş miktarının artışına paralel olarak önce personel sayısının artırıldığını kaydeden Vekil Şahin, Bursa ve bağlı illerdeki ihracatçılara krediye kolay ulaşabilmeleri imkanı sunulduğunu bildirdi.

"Bursa'da yer bakılıyor"
Milletvekili Hüseyin Şahin, 5 yıl önce Türk Eximbank'ın Bursa'da daha etkin olabilmesi ve nihayetinde şube açılması yönünde yaptığı girişimlerin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nün şube açma kararı almasının Bursa için çok önemli olduğunu söyledi. Şube için yer bakıldığını, bankanın kısa sürede şube olarak hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Şahin, "Halen üç personelin görev yaptığı irtibat bürosu şubeye dönüştüğünde, Bursa ve bağlı bölgelerdeki ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek. Artık ihracatçılarımız, istedikleri krediye daha hızlı ve daha kolay ulaşacak. Ucuz ve güçlü kredi elde etme imkânları artmış oldu. Türkiye ihracatında önemli paya sahip Bursa, yeni imkânlarla ihracattaki katkısını daha da arttıracaktır" dedi.

"2016'da 1 milyar dolara ulaştı"
Bu arada bankanın Bursa bölgesinde kullandırdığı kredi miktarlarına ilişkin de bilgi veren Milletvekili Hüseyin Şahin, kullandırılan kredi miktarının, Türkiye açısından birçok olumsuzlukların yaşandığı 2016'da artmaya devam ettiğini söyledi. 2014'te yaklaşık 850 milyon dolar, 2015'te 925 milyon dolar olan kullanılan kredi miktarının 2016 yılında 1 milyar doları bulduğuna dikkat çeken Şahin, "Tüm olumsuzluklara rağmen ihracatçılarımız, hükümetimizin de destek ve teşvikleriyle yoluna devam etmiştir. Bankalar aracılığı ve doğrudan kullanılan kredi miktarlarındaki artış, ülke ekonomisinin de ne kadar dinamik olduğunu gösteriyor. Şube açılmasıyla kullanılan kredilerde çok daha ciddi artışlar bekliyoruz. Bursalı ihracatçılarımız için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu: "Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz"
Bursaspor Divan Kurulu, yeşil-beyazlı kulübün eski günlerine dönebilmesi için birçok kişi ve kuru...
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat hakkında ara karar: Tutukluluk devam
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kaps...
BURSA
Yıldırım'da 'Dönüşüme cam, doğaya can' projesi hayata geçti
Yıldırım Belediyesi, 'Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi' çerçevesinde, 7 ayda 90 ton atık cam topla...
BURSA
Bursa'da sahte zeytinyağı kaçakçılarına operasyon
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda sah...
SPOR
Xavi Hernandez, Barcelona'da kaldı
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararını değiş...
BURSA
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü ...