Bursa onları alkışlıyor

Bursa'da bir okul "Ben okuyorum kardeşim de okusun" adlı kampanya ile Bitlis'in Mutki ilçesinde bulunan 2 köy okuluna yüzlerce kitap gönderdi.

EĞİTİM, 13 Aralık 2017 Çarşamba, 12:20
Bursa onları alkışlıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Yıldırım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri her sene yaptığı bir sosyal sorumluluk projesiyle ön plana çıkıyor. Proje kapsamında çalışan 2 öğretmen ve öğrenci önce doğudan ihtiyaç sahibi olan okulların listesini çıkardı ve daha sonra oradaki öğretmenlerle irtibata geçerek ihtiyaçlarını sordu. Bitlis'in Mutki ilçesinde bulunan İkizler Köyü İlkokulu ve Uğur Köyü İlkokulu öğretmenleri kıyafetlerinin olduğunu fakat kütüphanelerinde kitap ve kırtasiye malzemelerinin yeterli olmadığını belirtti. Bunun üzerine öğrenciler "Ben okuyorum kardeşim de okusun" adlı projeyi hayata geçirmek için işe koyuldu. Yaklaşık bir ay boyunca yapılan duyuru sonucunda yüzlerce okuma kitabı,silgi,kalem,boya, defter ve çeşitli kırtasiye malzemeleri toplandı. Toplanan malzemelerin cuma günü gönderilmesi bekleniyor.
Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bingöl, "'Ben okuyorum kardeşim de okusun' kampanyası sayesinde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayıp onları kucaklamış oluyoruz. Bize destek veren tüm paydaşlarımıza öğretmen arkadaşlarıma ve değerli öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi. 
Projeyi yürüten öğrencilerden Furkan Ateş ise, "Kütüphaneye indiğimiz zaman biz nasıl bütün kitaplardan faydalanabiliyorsak orada belki bunu yapamayan vardır diye düşündük ve araştırmaya başladık. Bitlis'in Mutki ilçesinde iki köy okulunu tespit ettik ve 'Ben okuyorum kardeşim de okusun' kampanyasını başlattık" diye konuştu.

GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...